Petak 26.12.2014.
16:45
Vestionline

Adrijano se vraća u Evropu, u Drugu ligu

Reuters
Vrhunac karijere u dresu Intera: Adrijano
 

Pregovori sa Avrom trajali su još od početka septembra, a sada su legendarni brazilski napadač i ambiciozni francuski drugoligaš ipak uspeli da se dogovorr, pa bi Adrijano već sredinom januara 2015. trebalo da debituje za novu ekipu.

"Srećan Božić mojim novim navijačima u Avru. Srećan sam što ću biti sa vama, ovo je novi izazov za mene i nadam se da ćemo zajedno proslavljati pobede", napisao je Adriano (32) na društvenim mrežama.

Novi vlasnik kluba sa severa Francuske Kristof Malol učinio je sve kako bi legendarnog, ali problematičnog brazilskog napadača doveo u klub. Pomogla je činjenica da je Adrijano još u aprilu raskinuo ugovor sa Atletiko Paranaenseom, ali u isto vreme su ga povezivali sa nekim brazilskim narko-kartelima i suđenjem za ubistvo... 

Pitanje je samo u kakvom je fizičkom stanju Adrijano, koji je svojevremeno imao velikih problema sa alkoholom,a bio je i na kokainu. U karijeri je igrao za Flamengo, Inter, Fiorentinu, Parmu, Sao Paulo, Romu i Korintijans, Potom je potpisao za Flamengo i Atletiko Paranaense, međutim, za njih nije odigrao ni minut.

Za milanski Inter je od 2004. do 2009. odigrao 115 utakmica i postigao 47 golova. Možda za ekipu iz druge francuske lige ipak bude pojačanje, jer Avr je nakon 18. kola tek 11. na tabeli, ima 23 boda (šest pobeda, pet remija i sedam poraza), a za pobedu ne zna od sredine novembra.

2024 © - Vesti online