Sreda 24.12.2014.
13:59
blic.rs

Abortiralo svih sedam trudnih devojčica iz Bosne

abortion.uslegal.com
Te porodice će ostati zauvek obeležene zbog ovog nemilog događaja, a pitanje je kako će se odraziti na devojčice s obzirom da je u pitanju malo mesto u Bosni
 

Njihove porodice su iz malog grada u Republici Srpskoj, a roditelji devojčica su bili u potpunom šoku kada su saznali za trudnoću svoje dece.

- Možete li zamisliti kako su se roditelji osećali kada su saznali da su njihove ćerke trudne? U malim sredinama je takva situacija još strašnija. Te porodice će ostati zauvek obeležene zbog ovog nemilog događaja. Iz poštovanja prema njima sam čekao pre nego što sam se obratio javnosti. Sve devojčice su prekinule trudnoću, što je bilo neophodno zbog očuvanja njihovog zdravlja i zaštite od komplikacija – izjavio je Nenad Babić, ginekolog.

Identitet učenika ostaće u tajnosti, a devojčice se oporavljaju i osećaju se dobro. One će i dobiti stručnu pomoć kako bi se što pre vratile svom normalnom životu.

- Ova deca nisu kriva. Oni jednostavno nisu pravilno informisani, kao ni njihovi roditelji ni škola – izjavio je Babić.

Nedostatak obrazovanja i njegove posledice su u Bosni i Hercegovini važno pitanje. Samo u Sarajevu, glavnom gradu BiH, u prethodnoj godini je registrovana 31 maloletnička trudnoća.

- Zabrinjavajuće je da devojčice od 13 godina imaju seks, ali to je očito trend danas. Ipak, ne smemo dozvoliti da se naša deca i dalje obrazuju o seksu na ulici, a ne u školi – rekao je Senad Mehmedbašić, ginekolog iz Sarajeva.

2024 © - Vesti online