Sreda 24.12.2014.
10:23 >> 13:50h
b92.net, Beta

SAD: Ubijen još jedan crni tinejdžer

Twitter/Search4Swag
Telo ubijenog tinejdžera Antonija Martina na mestu nesreće
 

Do incidenta je došlo kasno sinoć po lokalnom vremenu, a već ujutro se u predgrađu Berkli okupilo stotinak ljudi da protestuje.

Na mestu ubistva došlo je do sukoba okupljenih građana sa policijom i prema pisanju lokalnih medija, u neredima je uhapšeno troje ljudi.

Kako je saopštila okružna policija, policajac iz Berklija je rutinski proveravao benzinsku pumpu u 23.15 po lokalnom vremenu kada je spazio dvojicu muškaraca i prišao im. Jedan od njih je izvadio pištolj i uperio ga u policajca, a on je ispalio nekoliko hitaca, smrtno ranivši čoveka sa pištoljem. Drugi čovek je pobegao, a pištolj ubijenog je zaplenjen, saopštila je policija.

Identitet ubijenog trenutno nije poznat javnosti, mada su lokalni mediji već izvestili da ga je na licu mesta identifikovala žena, koja se predstavila kao njegova majka.  Kako javlja Sent Luis post dispeč, reč je o osamnaestogodišnjem Antoniju Martinu.

Njegova majka, Toni Martin, rekla je ovom listu da je njen sin u trenutku incidenta bio sa - devojkom.

Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na lice mesta, a policija je, nekoliko sati nakon ubistva, saopštila da je policajac pucao u jednu osobu koja je uperila pištolj u njega.

Korisnici Tvitera objavili su fotografije sa lica mesta na kojima je beživotno telo ubijenog tinejdžera, kao i snimak na kome njegova majka izgovara: "Počeli su da pucaju".

Kako tvrde očevici, ubijeni mladić nije bio naoružan.

Berkli se nalazi na nekoliko kilometara od Fergusona, gde je letos beli policajac usmrtio 18-godišnjeg crnog mladića Majkla Brauna. To je izazvalo masovne nemire i proteste zbog ponašanja policije.

2020 © - Vesti online