Sreda 24.12.2014.
06:30
cosmopolitan.com

Naučite da stvarno koristite korektor

cosmopolitan.com
Nanošenje korektora u obliku trougla ima mnogo bolji efekat
 

Kada jednom shvatite moć korektora, više nikada nećete prestati da ga koristite! Međutim, ukoliko ste početnik, verovatno ćete imati poteškoća da shvatite razliku između mnogih boja korektora, kao i različitih pakovanja i gustine proizvoda.

Kao prvo, korektor treba da posluži kao sredstvo za prekrivanje svih nedostataka na vašem licu, kao i tamnih kolutova oko očiju, ali, ukoliko znate kako pravilno da nanesete korektor, njime možete i da posvetlite određene delove lica i učinite ga lepšim.

Za početak, važno je da znate da se ispod oka korektor pravilno nanosi u obliku trougla, a nikako samo na podočnjak.

cosmopolitan.com
Zeleni korektor samo na vrh bubuljičice
 

Korektori se više ne proizvode samo u bež nijansama kože, već postoje ružičasti, zeleni, ljubičasti, žuti... A ako vas zbunjuje mnoštvo ovih boja, imajte u vidu šta je ono što njime želite da prekrijete.

cosmopolitan.com
Predeo oko očiju posvetlite i ujednačite sa ostatkom lica
 

Ukoliko su to bubuljice i druga crvenila na koži, za to koristite zeleni korektor. Za podočnjake je najbolje koristiti korektore koji su u boji lososa, dakle sa crvenkasto-narandžastim pigmentom. Ipak, boja korektora koja će vam najviše trebati je ona sa žutim pigmentom. Njime možete najbolje posvetliti svoje lice i izjednačiti boju kože.

I na kraju, ne zaboravite da sve proizvode na svom licu izmešate kako bi vam ten bio ujednačen i kako nikako ne bi ostajale oštre linije na licu.

2024 © - Vesti online