Ponedeljak 22.12.2014.
19:01
Blic

Vučić nazvao Šutanovca kukavicom, Živković predsedavajućeg "stoko jedna"

Fonet/D. A.
Ušao u otvoren sukob sa poslanicima opozicije
 

Vučić je na taj način reagovao kada su poslanici DS dobacivali za vreme njegovog obraćanja i pokušavali da ga prekinu.

On je rekao da su "jaki i hrabri i prete samo kada nema ko da im odgovori", te da nisu imali hrabrosti, kada su bili na vlasti, da sprovedu neophodne teške reforme, zbog čega je Srbija danas u ovako teškom stanju.

Premijer je dosdao da je čuo da su ceo dan, od početka rasprave, demokrate u parlamentu "nešto pretile", i da je on došao da im odgovori, jer ih se ne plaši. 

- Vi ste najobičnije kukavice i ništa više i to ste bili i to ste ostali - poručio je Vučić obraćajući se Draganu Šutanovcu, Borislavu Stefanoviću...

Na to je ustao Dragan Šutanovac i nešto dobacivao, na šta su mu izrečene dve opomene.  

Vučić je zamolio predsedavajućeg , koji je podelio više opomena poslanicima DS, da pusti da dobacuju, pa čak i da opsuju, jer će se tako lakše osećati i misliti, kako je primetio, da imaju sedam umesto šest odsto podrške.  

- Za razliku od vas gospodine (Borislave) Stefanoviću, mislim da posedujem drugačije osobine. Sa šest posto glasova bi me bilo sramota da držim vlast, a vi držite vlast sa tih šest posto - rekao je Vučić i tražio od predsedavajućeg da "Ih" demokrate pusti da viču da im bude lakše. 

Ne bi mi palo na pamet da vladam sa 6 posto

- Sa šest odsto - nastavio je - ne bi mi palo napamet da vladam nigde, a neću da vladam ni 16, ni sa 26 odsto, a vama je vlast sve, ništa drugo sem velike vlasti nikada niste ni želeli. A ja želim da ljudi zapamte da smo nekada nešto za njih uradili i po tome se i te kako razlikujemo. Dakle, obećao sam na 26 odsto što vi nikada niste imali, neću biti premijer - rekao je Vučić. 

On je Zoranu Živkoviću koji je nešto pokušao da kaže s mesta poručio da “batinaški rečnik ostavi za ulice i za bandere i da s njime ne ulazi u parlament”. 

- Ne samo da sam spreman da na tih 26 odsto dam ostavku, već i ukoliko ne budemo mogli da se izborimo sa štrajkovima, ako narod kaže da neće promene, da hoće politiku kakvu je vodila DS, ako žele put do bankrotstva i uništenja Srbije, ako misle da je moguće da se nešto izuzme iz aramžmana s MMF i programa vlade nešto izuzme, mi ćemo da se sklonimo. U fotelji se nismo rodili i u fotelji nećemo da umremo i to je razlika između vas i nas - rekao je premijer.  

- Vi ste danas pokazali izuzetno visok stepen nervoze, besa, primitivizma i prostakluka. Nijedan predsednik vlade nije nikada ovako razgovarao s narodnim poslanicima. Sve vreme ste vikali na nas i pitali nas zašto vam pretimo. Ja sam govorio o političkom bumerangu i sigurno će vas stići, čim vama ovako aplaudiraju za tu prazninu - rekao je Stefanović. 

On je kazao da zbog takvog obraćanja Vučić duguje izvinjenje građanima.

Vučić je rekao da je rekao samo jednu uvredu - kukavičluk, a da on trpi uvrede demokrata godinama.  

Predsedavajući Igor Bečić tada nije dozvolio Zoranu Živkoviću da govori na rerplici, posle čega je Živković dobacio "stoko jedna"

Potom je prekinuo sednicu kako bi obezbeđenje izbacilo Živkovića sa sednice.

2024 © - Vesti online