Ponedeljak 22.12.2014.
18:23
Blic

"Svi će se ljutiti zbog ovog budžeta ali ja primam sve udarce"

Fonet/D. A.
Srećni smo zbog rebalansa jer to znači da je Vlada uštedela novac: Aleksandar Vučić
 

- Rebalans smo doneli jer imamo više prihoda nego što smo računali, više smo uštedeli i mi smo zbog toga srećni, a i građani bi trebalo da budu srećni - rekao je Vučić.

On se osvrnuo da su se u Skupštini čule pretnje tipa "videćete vi kad siđete s vlasti" i podsetio na slučaj Gorana Kneževića koji je bio u zatvoru 14 meseci.

- Mi ne brojimi naprednjake i demokrate, već hapsimo kriminalce- rekao je Vučić.

On je rekao da se ne pokrivaju gubici Er Srbije, jer Er Srbija nije napravila gubitke.

- Vi ste pravili gubitke jer je to bilo javno preduzeće - rekao je premijer.

On je naveo da mora da se plati i dug Srbijagasa koji je isto tako napravljen u vreme vlade DS.

- Oni da su ostali na vlasti za šest meseci ne bi bilo ni plata ni penzija. I znaju oni to, ali se malo osokole kad mene nema, pa se bahate kako su se bahatili godinama - - rekao je Vučić.

On je kazao da je ovo prvi drugačiji budžet od svih budžeta, to nije budžet koji će vladi doneti popularnost i smanjuje se u svim segmentima, naveo je.

- Suština ovog budžeta je da smo bili konzervativni i potcenili naše prihode. Deficit budžeta u periodu januar-novembar je smanjen deset odsto u odnosu na isti period prošle godine - kazao je Vučić

On je naveo da je istovremeno povećana naplata PDV i akciza. U budućnosti će građani, obećao je Vučić, videti samo boljitak.

- Ovaj budžet smo napravili takvim da će svi da se ljute, i ja sam došao da primim sve udarce na svoja pleća - rekao je premijer Vučić.

Budžet je, kako je kazao, podržao MMF i čim bude usvojen izdaće izjavu što, kako je protumačio, znači da najkonzervativnija ustanova bolje od poslanika razume budžet.

- Pri tom oni nisu uračunali rešenje problema Železare, FAP-a Azotare, Petrohemije, a neko će to da reši - kazao je Vučić.

2024 © - Vesti online