Utorak 23.12.2014.
12:00
B. R. - Foto: D. Đorđević

Ljubav neznanaca koja traje

Oslonac: Mali Vukašin sa bakom Rajnom
 

Iako ovaj marljivi đak još nije stigao da pročita sve knjige koje su mu prošli mesec darovali Vera Krstić iz Manhajma u Nemačkoj i beogradski pijanista Vojislav Petrović, naši čitaoci su pokazali da i dalje misle na svog miljenika.

Dar iz Berlina

I druga čitateljka "Vesti", T. B. iz Berlina uputila je preko naše redakcije u Frankfurtu ponovo prilog od 100 evra za malog Vukašina. Zahvaljujemo se i ovoj humanoj donatorki, koja često učestvuju u gotovo svim našim akcijama, uz poruku da će novac iz Beograda biti uručen porodici Spasić pre praznika.

Njegova stalna anonimna donatorka iz Švajcarske koja svaki mesec šalje prilog od 100 švajcarskih franaka, svoju brigu pokazala je i uoči novogodišnjih praznika kada je sem novca poslala i divnu čestitku s najlepšim željama, koju je specijalno izabrala baš za Vukašina.

Iako je njeno ime bila donedavno tajna i za nas u "Vestima", sasvim slučajno smo otkrili njen identitet.

I ne samo to. Već da ova plemenita žena živi u jednom malom mestu, da je otvorivši "Vesti" pročitala tekst o njegovoj sudbini, a potom su Vukašinove tužne oči sa fotografije "zarobile" njeno veliko srce.

I ova ljubav, gde se još nisu ni upoznali naša dobrotvorka i njen štićenik i dalje traje, a mi možemo samo da poželimo i ostaloj deci u nevolji da ih tako brzo i lepo zavole i mnogi drugi ljudi.

Da i oni dobiju takvu zaštitnicu kao što je naša stalna čitateljka iz Švajcarske kojoj je jedino stalo da Vukašin bude zdrav i srećan poput svojih vršnjaka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online