Nedelja 18.04.2010.
08:52
Tanjug

Vladika Grigorije: Kontrola svih eparhija

Vladika Grigorije

Vladika Grigorije je rekao da će predstojeći Sabor SPC, sa patrijarhom Irinejom na čelu, nastojati da razreši krizu u Raško-prizrenskoj eparhiji i da je uveren da će to učiniti na "miran, saboran i bogodoličan način". 

"To pitanje će se sigurno rešavati na Saboru, a verujem i nadam se da će to biti razrešeno na najbolji način za Crkvu, a time i za vladiku Artemija, čija odgovornost je, po prirodi stvari, najveća za sve što se dogodilo i što se događa u Raško-prizrenskoj eparhiji", istakao je vladika Grigorije u intervjuu današnjim "Večernjim novostima".

Komisija Sinoda SPC za proveru poslovanja Eparhije raško-prizrenske, čiji je i on član, radi svakodnevno i to je unutrašnja stvar Crkve, kazao je vladika Grigorije.

"Čni se da su od finansijskih mnogo opasnije one dublje, kanonske, teološke manipulacije Bogom i čovekom. Finansijski prekršaji su samo posledica onoga što je, duboko unutra, krivo sraslo", rekao je vladika Grigorije.

Vladika smatra da je potrebna kontrola rada i drugih eparhija, episkopa i ustanova SPC.

"Pominjao sam da sledi kontrola svih, jer svima treba kontrola. Moramo svi, poučeni nemilim iskustvom u Raško-prizrenskoj eparhiji, da se uozbiljimo u pogledu finansijskog poslovanja", naglasio je vladika Grigorije.

2024 © - Vesti online