Utorak 23.12.2014.
02:30
menshealth.rs

Da li ste nekada imali seks dok ste spavali?

argumentpress.ro
Ništa strašno, zanese se čovek dok spava ;)
 

Naučnici otkrivaju da je jedan od desetorice muškaraca "noćna ptica" odnosno da je 11 procenta muškaraca imalo seks u toku sna (ili su bar pokušali).

Sigurno se pitate kako je moguće da imate seksualni odnos u snu, kada ste nesvesni? Posmatrajte to kao vid mesečarenja. Kada vaš mozak prelazi iz jednog stanja u drugo, u fazu sna, ponekad neuroni mogu da podbace, a slučajna greška uključuje deo mozga dok odmarate i onda ste u stanju da imate odnos ili da se mazite i masturbirate.

Seks u snu može da se dogodi svakome. Naučnici otkrivaju da je i 4 procenta ženske populacije doživelo ovo iskustvo.

Sekssomnija je često podstaknuta dolaskom u kontakt sa partnerom u krevetu, dok spavate. Takođe, stres, umor, loš san i lekovi mogu da doprinesu da iskusite seks u toku sna.

Seksi igrice u snu nemaju nikakve veze sa nestašnim i vlažnim snovima, kao ni sa nezadovoljstvom seksualnim životom na javi.

Za parove u dugim vezama, seks u toku spavanja može da bude zabavno i bezopasno iskustvo, ali može i da izazove probleme budući da niste svesni i nemate kontrolu, pa vaša devojka može da pomisli da imate neke seks frustracije ili da fantazirate o drugoj ženi.

Dr Kramer Bornemen kaže da se seks spavanje ne dijagnostikuje kao poremećaj ukoliko ne izaziva probleme. Ukoliko ste zabrinuti i često vas dešava seks u snu, posetite doktora.

2024 © - Vesti online