Utorak 23.12.2014.
01:30
blic.rs

Pogledajte najluskuzniji avion na svetu

Beta/AP/K. J.
Spavaća soba u avionu za probirljive putnike
 

Da nije okruglih prozora i brujanja motora, izgledalo bi da ulazite u hotel deluks kategorije. Rezidencija je smeštena u prednjem delu gornjeg sprata aviona, ima dnevnu i spavaću sobu i posebno kupatilo.

Dnevna soba ima sofu sa pokretnim naslonom tapaciranu kožom, stolovima za dvoje sa intarzijama i hladnim mini-barom. Kontrolna jedinica sa ekranom na dodir kontroliše otoman na rasklapanje, ambijentalno i osvetljenje za raspoloženje, zastiranje prozora, prilagođavanje položaja i čvrstine sedišta i aktivira masažer u sedištu. Vrata i prolaz odvajaju dnevnu sobu od glavne spavaće sobe i direktno povezanog kupatila.

Srpkinja na letu

U posadi ovog luksuznog aviona nalazi se i nekoliko ljudi iz Srbije, a jedna od njih je i Katarina Budimčević iz Subotice.

- Imali smo dodatnu obuku, a ja sam zadužena za biznis klasu.

Dnevna soba ima veliki LCD TV od 32 inča, dok je onaj u spavaćoj koji inč manji, a komunikacioni deo ima širokopojasni bežični internet kao i televiziju uživo. Rezidencija je dekorisana u savremenom stilu pod uticajem modernog arapskog dizajna, sa jedinstvenim elementima dekora kao što su tepisi po meri, stone intarzije i meki mobilijar.

Ovim poduhvatom "Etihad ervejz" je prvi na svetu uveo privatnu avio-kabinu sa više soba u jednom komercijalnom putničkom avionu.

Za opsluživanje ovog luksuza osoblje se specijalno obučavalo, tako da će gostima na raspolaganju biti i batler po pozivu, osposobljen na čuvenoj londonskoj akademiji "Savoj", dok glavni kuvar, sa ništa manje škole, priprema lepezu gurmanskih obroka "a la card" ili kreira meni po želji.

Za rezidencijalnim delom gotovo da ne zaostaje ni biznis klasa u kojoj je takođe uz svako sedište rezervisan i krevet, a enterijer maksimalno prilagođen užitku.

Ako baš imate veliku želju da probate ovaj luksuz i džep dovoljno dubok da ga platite, možete to uraditi već polovinom januara, pošto je neki bogataš već rezervisao rezidenciju za let od 27. decembra, rešen da se upiše u istoriju kao prvi koji je overio "Etihadovu" leteću rezidenciju. Povratna karata na relaciji Abu Dabi – London prodavaće se od 16. januara, a cena je sitnica - 17.000 evra.

2024 © - Vesti online