Nedelja 21.12.2014.
17:31
Beta

Pjongjang preti Vašingtonu odmazdom

Beta/AP/E.A.
Film Intervju predstavlja izrugivanje Severnoj Koreji i Kim Džong Unu
 

Nacionalna komisija za odbranu Severne Koreje ponovo je danas demantovala da je nije odgovorna za napad na Soni i dodala da film "Intervju" predstavlja izrugivanje zemlji i njenom vođi Kim Džong-Unu.

Istražitelji Federalnog istražnog biroa (FBI) veruju da napadi potiču iz Severne Koreje i da odatle dolaze terorističke pretnje bioskopima koji su planirali da prikazuju film.

"Odgovorićemo na proporcijalan način i sami ćemo izabrati vreme, način i mesto našeg ´odgovora´", navodi se u saopštenju iz Pjongjanga.

Komisija je dodala da su narod i vojska "u potpunosti spremni za sukob sa SAD, u svim sferama uključujući i rat na internetu".

"Naš najteži i najhrabriji kontra-napad biće na Belu kuću, Pentagon i ceo američki kontinent, koji je uporište terorizma", navodi se u saopštenju.

Severna Koreja, koja je u prošlosti upućivala pretnje SAD, optužila je vlasti u Vašingtonu da su "duboko umešanje" u snimanje filma.

Film "Intervju", čiji je budžet bio 42 miliona dolara, između ostalog na karikaturalan način prikazuje atentat na severnokorejskog lidera.

2024 © - Vesti online