Nedelja 21.12.2014.
09:12
blic.rs

Pritvor pretesan za pijane vozače

Fonet/MUP Srbije
Svakog vikenda mnoštvo vozača seda za volan pod dejstvom alkohola
 

- Broj poginulih u saobraćajnim nezgodama je ove godine smanjen za više od 100 ljudi, ali ovako veliki broj vozača koji voze pijani svakako zabrinjava. Razlog bi trebalo tražiti u činjenici da smo maksimalno pojačali kontrole i rad na terenu i rezultat toga je sa jedne strane smanjenje broja poginulih, a sa druge veliki broj kažnjenih - kaže Malešić.

On ističe da je alkohol trenutno najveći problem koji utiče na bezbednost saobraćaja.

- Problem alkoholizma nije problem samo saobraćajne policije, već celog društva. Predložene izmene zakona i pooštravanje kazni za mlade vozače imaju cilj da se poboljša bezbednost, odnosno da oni koji voze pijani budu adekvatno kažnjeni, a da se strogim kaznama preventivno deluje na one koji bi seli u automobil pijani. Kada znaju da će biti strogo kažnjeni, da ne mogu da prođu kroz grad a da ih ne zaustavi patrola, oni će umesto vožnje automobila izabrati alternativu - naglašava Malešić.

Malešić kaže da se akcije kontrole alkohola se nastavljaju.

- Do kraja godine ne prekidamo akciju širom Srbije i već planiramo nove akcije za sledeću godinu. Decembar je mesec slava, verskih praznika, kompanijskih proslava i imamo više nego inače vozača koji sednu pijani u automobil. Mi dajemo sve od sebe da ih u tome zaustavimo - dodaje Malešić.

2024 © - Vesti online