Četvrtak 18.12.2014.
23:11
Vesti

Amira opasna po zajednicu?

Beta/AP/R. G.
Tužilac smatra da žena je otmičra iz kafića Lint opasna po zajednicu (Foto: Arhiva)
 

Amira Droudis (35) optužena je za ubistvo Nolin Pal, bivše supruge Mana Harona Monisa, koje se dogodilo 2013. na stepeništu zgrade u Sidneju. Nesrećna žena je 18 puta izbodena nožem.
Međutim, državni pravobranilac Bred Hazard zatražio je od nadležnih da pokrenu postupak pred Vrhovnim sudom NSW da se preispita njena kaucija te ponovo zatvori. U javnosti je u isto vreme pokrenuto pitanje zašto je Monis bio na slobodi uz kauciju, iako je optužen sa saučesništvo u pomenutom zločinu.


Pre zločina koji je izvršio u utorak, Monis je trebalo da bude izveden pred sud zbog seksualnih napada.

- Optužbe protiv Amire Doudis su izuzetno ozbiljne i ona je osumnjičena za umešanost u ubistvo - navodi se u saopštenju Breda Hazarda. - Tužba tereti Monisa i Droudis da su umešani u smrt njegove bivše supruge. U ime naše zajednice želim da znam da li je svaki aspekt za puštanje na slobodu pod kaucijom bio proveren - rekao je javni pravobranilac.

Berd: Ponosan na Sidnej

Premijer Majk Berd je u četvrtak pre podne bio na Trgu Martin, četvrti dan zaredom, gde je čitao poruke koje su ostavljali građani, što ga je, kako je rekao, učinilo ponosnim na Sidnej.
- Bio sam i ranije ponosan na ovaj grad i državu, ali sada moje srce kuca mnogo jače i ponosnije - rekao je Bird o brdu cveća koje građani neprekidno donose i ostavljaju za žrtve bezumnog zločina.

Bred Hazard je, takođe, tražio da se izvrši revizija svih predmeta u kojima je došlo do odobravanja kaucije, a koji imaju sličnosti s Monisovim slučajem.


Premijer NSW Majk Berd takođe je izrazio zabrinutost o razlozima zbog kojih je Monisu bilo dozvoljeno da se slobodno kreće u zajednici.


- Kao i svi drugi, nezadovoljan sam zbog toga - rekao je Berd za TV Sedam.


Berd je potvrdio da je preliminarnom istragom utvrđeno da je Torija Džonsona, menadžera kafića Lint, usmrtio Monis posle čega su specijalci upali u lokal i likvidirali napadača.

Dokazni materijal

Nadležni su najavili da će biti izvršena potpuna kontrola rada službi u slučaju Monisa, a izveštaj bi trebalo da se završi krajem januara.
Od utorka forenzičke službe prikupljaju dokazni materijal iz kafića Lint, a pregledaju se i svi snimci sigurnosnih kamera sa Trga Martin, železničke stanice i snimaka koje su zabeležile TV ekipe.

Juče je trebalo da bude završena obdukcija Džonsona i advokatice Katarine Dovson. Kako su potvrdili policijski izvori, Tori je ubijen hicem u glavu iz neposredne blizine, a gospođa Dovson je ranjena tokom opsade kafića, ali je nešto kasnije umrla od srčanog udara.

2024 © - Vesti online