Sreda 17.12.2014.
10:59
pressonline.rs, Stil

Srećni parovi vam odaju svoje tajne

adorabletab.com
Zagrljaj ništa ne košta a mnogo daje (preporuka - dva puta dnevno po 20 sekundi :) )
 

1. Provodite vreme zajedno

Posao i svakodnevne obaveze oduzimaju većinu našeg vremena, ali da biste imali kvalitetnu vezu, oboje morate pronaći malo vremena samo za vas dvoje. Ne možete ostati povezani ako se praktično i ne sretnete kod kuće i samo legnete u isti krevet. Tako dolazi do udaljavanja i zahlađenja odnosa, što nikako nije dobro. Ako ste prezauzeti, dogovorite se i odredite koje će vreme biti posvećeno samo vama i ispoštujte to bez obzira na sve ostalo. Tada razgovarajte, idite u šetnju, na romantičnu večeru, bilo šta što mislite da će unaprediti vaš odnos.

2. Upoznajte jezik ljubavi vašeg partnera

Ovo je jedna od najvažnijih stavki. Svako ceni različite stvari u vezi i različito ponašanje, pa bi trebalo da se potrudite da otkrijete koje gestove vaš partner najviše ceni. Parovi često imaju potpuno drugačije mišljenje o tome, ali se jedan drugom prilagođavaju. Ako ne znate šta je to za vašeg partnera, pitajte ga bez straha. Počnite razgovor rečenicom tipa: "Šta te je od stvari koje sam danas uradila oduševilo i učinilo da se osećaš voljenim?" Bolje da vam on kaže nego da se mučite, a ništa ne postižete.

3. Zagrljaj od 20 sekundi dva puta dnevno

Ovo vreme je određeno sa razlogom - toliko treba oksitocinu da poraste, što vam daje taj divan osećaj mira kada ste uz voljenu osobu. Osim što će vas još više povezati, to će vas i osloboditi stresa. Na primer, grlite svoju drugu polovinu pre i posle posla - to će vam obezbediti divan početak dana, ali i psihičko olakšanje nakon napornog posla.

4. Slušajte ga bez prekidanja

Ništa ne pruža bolji dokaz ljubavi kao stvarno slušanje partnera - o osećanjima, mislima, planovima, poslu, bilo čemu. Slušanje bez upadanja u reč je veština sa kojom se mnogi parovi muče, ali kada se jednom savlada, za drugu stranu je neprocenjiva! Saslušajte ga, zagrlite i poljubite, tada će osetiti vašu maksimalnu podršku i razumevanje.

5. Stvarno planirajte budućnost

Zajedno postavite neke ciljeve i trudite se da ih ostvarite. Na primer, obećajte jedno drugom da ćete svakog meseca ići na večeru ili izlet. Ono što u usputnim razgovorima kažete, poput želje da otputujete na neko rajsko ostrvo, nema nikakvog efekta, niti se računa kao planiranje budućnosti.

6. Ohrabrujte jedno drugo

Svakome treba ponekad ponovno uverenje za jednu istu stvar, nešto kao podizanje samopouzdanja. Ne čekajte da vš partner dođe u stanje da mu je to preko potrebno, već ponavljajte ponekad ono što znate da ga ohrabruje.

2024 © - Vesti online