Utorak 16.12.2014.
20:45
telegraf.rs

"Odlazim iz Zvezde, ali laž je da nisam hteo da igram derbi!"

Fonet/A. K.
Dosta mu je svega: Đorđe Rakić
 

Svestan je najbolji strelac Zvezde da je u jesenjoj polusezoni mogao da pruži više i ne beži od odgovornosti, ali ono što ga je najviše pogodilo jeste Lalatovićeva izjava da se bojao da igra derbi protiv Partizana što je navodno opravdao lošim zdravstvenim stanjem.

- Moram da demantujem trenera, jer ne postoji igrač u Srbiji koji ne želi da igra najznačajniji meč u našem fudbalu. Pogotovo ako se uzme u obzir da je nekoliko klubova došlo da me gleda na toj utakmici. Istina je da sam bio dve nedelje povređen. Na terapije sam išao privatno, jer klub nema novca za adekvatne tretmane. Bio sam pošten prema treneru, saigračima, Zvezdi i dva dana pred derbi sam rekao da nisam 100 odsto spreman. Bio sam pošten, a na kraju sam ispao negativac. Uostalom, nisam ja odlučio da ne počnem meč, već trener – rekao je Rakić i dodao:

- Nisam imao nameru nikoga da povredim izjavama, pogotovo ne da izazovem trenera. Lalatoviću želim svu sreću u životu, mnogo uspeha i da odbrani titulu sa Zvezdom. Mene je iskreno sramota zbog celokupne slike u javnosti koju je izazvala ova polemika, jer to nije Zvezdin nivo. Ja sam vaspitan čovek i prljav veš iz svlačionice ne želim da iznosim u javnost. Ovo je poslednji put da govorim o tome.

Podsetimo, Rakić je u jednom od intervjua istakao da je i lečenje od teške povrede iz prošle godine finansirao iz svog džepa kako bi olakšao klubu, koji se nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Ugovor mu ističe na kraju sezone, ali je njegov odlazak sa "Marakane" sasvim izvestan.

- Da budem iskren, još pre dva meseca sam odlučio da je vreme da odem iz Zvezde. Odigrao sam pošteno do kraja i najmanje što sam želeo da se uz ovakve priče oprostim od kluba – jasan je bio Rakić, koji ima ponudu da karijeru nastavi u Kini, ali je u opticaju i nekoliko evropskih klubova.

2024 © - Vesti online