Sreda 17.12.2014.
13:13
S. Ban

Napajanje kosmičkom energijom

imgkid.com
 


Da bismo videli kakve su nam čakre, potrebno je pogledati u natalnom horoskopu koji položaj zauzima osa Mesečevih čvorova. Ta osa predstavlja vertikalni ventil u našem telu kroz koji primamo kosmičku energiju.

Tačka gde se nalazi Južni čvor jednaka je prvoj čakri koja se, inače, kod čoveka, nalazi se između genitalija i anusa i smatra se ventilom koji nas povezuje s onim što je bilo pre našeg rođenja. Sedma čakra je predstavljena Severnim čvorom, nalazi se na vrhu glave i označava najviši nivo svesnosti, ali i ventil kroz koji se naše biće napaja kosmičkom, božjom energijom.

Između ove dve čakre smeštene su i ostale, a izračunavaju se tako što se osa od Severnog do Južnog čvora preseca na svakih 30 stepeni, pa na taj način dobijamo tačke koje označavaju ostalih pet čakri. Kada se uz to dodaju dve vertikalne linije, levo i desno od Mesečevih čvorova, dobije se šema iz koje možemo izvući sve potrebne informacije.

Ako se u tom prostoru nađu planete, njihovim tumačenjem možemo dobiti odgovor na pitanje kakav nam je energetski sistem, da li je nešto blokirano, zbog čega dolazi do problema, odakle crpimo nepovoljnu energiju i na koji način ćemo najlakše odblokirati sve to.

Sedam glavnih čarki

Prva čakra je izvor života. Manifestuje se kroz volju za životom i vitalnost. Čulo mirisa.
Druga čakra je seksualnost i strast. Vlada urinarnim traktom i genitalijama, a nalazi se tri santimetara ispod pupka. Čulo ukusa.
Treća čakra je solarni pleksus. Centar je snage i volje. Nalazi se ispod grudi, na mestu gde se spajaju rebra. Čulo vida.
Četvrta čakra predstavlja emocije i nalazi se u predelu srca sa kojim je direktno i povezana. To je centar direktne spoznaje. Čulo dodira.
Peta čakra se nalazi u korenu vrata na grlenoj jami. Kroz ovu tačku se energetski pročišćavamo i usavršavamo. Čulo sluha.
Šesta čakra se nalazi na čelu, između očiju. Smatra se da kroz nju dobijamo šesto čulo, intuiciju.
Sedma čakra je spiritualni vrh svesti. Nalazi se na vrhu glave i smatra se čakrom koju samo retki ljudi uspevaju da u potpunosti otvore.










 

2024 © - Vesti online