Ponedeljak 15.12.2014.
06:16
M. Ljubičić - Vesti

Svaki dan sa dijasporom

A. Čukić
Dušan Vidaković u dopisništvu "Vesti" u Beogradu
 

- Naš list je često bio opozicija vlasti, ali nikada čitaocu - uvek voli da naglasi Dušan Vidaković, predsednik kompanije Nidda Verlag iz Frankfurta i glavni i odgovorni urednik "Vesti".

Shodno ekonomskoj krizi koju svi osećaju, i u otadžbini i u dijaspori, kao i zbog činjenice da su nas ove godine zauvek napustili dvoje istaknutih članova redakcije - Stevan Jovanović i Aleksandra Tatalović, jubilej "Vesti" obeležen je skromno, u prostorijama dopisništva u Beogradu.

Inače, našoj redakciji stigle su brojne čestitke od kojih izdvajamo onu iz Udruženja novinara Srbije čiji su čelni ljudi - Ljiljana Smajlović i Nino Brajović poželeli "Vestima" da još "dugo traju i uspešno se nose sa svim profesionalnim izazovima".

ZORAN JEREMIĆ, KONZUL SRBIJE U CIRIHU: "Vesti" su svedok i svetionik

Imam veliko zadovoljstvo da "Vestima " čestitam 22. godišnjicu rada. Posebno mi je drago da sam jedan od onih čitalaca koji su na neki način učestvovali u stvaranju "Vesti" od samog početka. Sećam se dobro razgovora sa gospodinom Duškom Vidakovićem 1993. kada sam kao otpravnik poslova Ambasade u Bonu bio u prilici da pružim punu podršku njegovoj ideji da stvori novine za našu dijasporu kojoj je u to vreme pretilo potpuno medijsko odvajanje od matice.

"Vesti " su tada bile prava veza matice i dijaspore i uspele su to i da ostanu. Teško je danas zamisliti da se bez stranica o aktivnosti naše dijaspore u pojedinim zemljama može dobiti objektivna slika o aktivnostima naših građana u inostranstvu, njihovim vezama sa maticom, ali i zemljama u kojima žive.

"Vesti" su jedinstvena, specifična veza i između organizacija naše dijaspore i podrška koje one daju radu naših organizacija u inostranstvu, naše crkve i istaknutih pojedinaca, je izuzetno važna za sagledavanje onoga što naša dijaspora predstavlja sada, i što je još važnije, onoga što će predstavljati u budućnosti. Upravo imajući u vidu taj značaj "Vesti" za našu dijasporu, njenu ulogu u zemljama u kojima se nalazi, ali i u matici, želim "Vestima" još puno jubileja i godišnjica u kojim će nas uvek iznova podsećati na svoju ulogu svedoka, ali i svetionika svega onoga što je našoj dijaspori važno i sveto.

SERGIJE, EPISKOP SREDNjOEVROPSKI: Svako dobro od Gospoda

Povodom značajnog jubileja, 22 godine postojanja dnevnog lista "Vesti", upućujem Vam najiskrenije čestitke.

Objektivno izveštavanje javnosti našem narodu u matici i ovde u dijaspori o važnim društvenim događajima zaista je veoma odgovoran zadatak na čijem ispunjavanju, Bogu hvala, novinari i urednici "Vesti" danonoćno i predano rade.

Uveren sam da ćete u budućnosti biti još bolji i uspešniji, i da ćete nastaviti da negujete visok profesionalni nivo.

U nadi da ćemo kao i do sada uspešno sarađivati u zajedničkoj misiji, upućujem svima zaposlenima u listu "Vesti" srdačne pozdrave i želim im svako dobro od Gospoda.

DR JANKO VESELINOVIĆ, PREDSEDNIK ODBORA ZA DIJASPORU I SRBE U REGIONU: Skidam vam kapu!

Kada putujem u dijasporu redovno čitam štampano izdanje "Vesti", dok vaše internet izdanje pratim svakodnevno. "Vesti" su mi interesantne iz mnogo razloga, ali dva su najvažnija:

1. Suštinski se bave problemima i potrebama naše dijaspore i Srba u regionu. Redovno i objektivno pratite dešavanja u srpskom rasejanju, brinete o očuvanju identiteta naših mladih naraštaja kroz razne, duhovne, edukativne, kulturno-umetničke i sportske manifestacije. U "Vestima" o svemu tome mogu naći mnogo informacija.

2. Vaš list je u vrhu retkih medija sa srpskim predznakom koji nikad nisu pali pod uticaj i cenzuru aktuelnog režima, bez obzira na to koje stranke i koalicije su na vlasti. I zato "Vestima" skidam kapu!
Čestitam vam na doslednosti tokom 22 godine uspešnog izlaženja i želim da istrajete u vašoj uređivačkoj koncepciji, na korist dijaspore i novinarske struke.

2024 © - Vesti online