Utorak 03.11.2009.
16:05
Tanjug

Delegacija RS u trodnevnoj poseti SAD

Cilj posete je da se poveća razumevanje Kongresa SAD za stavove Republike Srpske o pregovorima koji bi trebalo da dovedu do zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika i evropskih integracija Bosne i Hercegovine, navedeno je u saopštenju.

U delegaciji entitetske vlade su ministar pravde Džerad Selman, ministar zdravlja i socijalne zaštite Ranko Škrbić, generalni sekretar Vlado Blagojević i savetnik predsednika Vlade Gordan Milošević.

Oni će se sastati sa predstavnicima Komiteta za spoljne odnose Senata i Predstavničkog doma, Komisije za sigurnost i saradnju u Evropi (Helsinška komisija) i kongresnog srpskog kokusa.

Delegacija RS će upoznati kongresmene s naporima njihove države da se pitanje državne imovine "reši u okviru procesa evropskih integracija RS i BiH", prenela je sarajevska agencija Fena.

Delegacija će ukazati i na potrebu da pregovore o budućnosti BiH i njenih entiteta vode domaći politički lideri i njihovu spremnost da se razgovara o ustavnim promenama, ali tek pošto otpočnu pregovori o priključenju Uniji i kada postane jasno koje su promene potrebne za ulazak u EU.

2024 © - Vesti online