Subota 13.12.2014.
15:40
mondo.rs

Šta je ženama a šta muškarcima bitno za brak?

familytreecounseling.com
Bitnije im različite stvari da bi "partnera za vezu" napravili "partnera za brak"
 

Tri četvrtine ispitanica je reklo da im je najvažnije da partneru mogu da veruju ukoliko razmišljaju o braku sa njim, dok je za 64 odsto muškaraca najvažnije da su seksualno kompatibilni, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji.

Osobine koje dame smatraju da savršeni suprug treba da ima su doza romantičnosti i okrenutost karijeri. Za 46 odsto devojaka važno i je da se prijateljima i porodici sviđa njihov izbor partnera.

Muškarci, sa druge strane, savršenom suprugom smatraju ženu koja je spremna da brine o njima i koja im neće "zvocati" kada gledaju utakmicu. Oni žele i devojku atraktivnog izgleda, a za 29 odsto njih je važno da je prijatelji i porodica prihvate.

U istoj studiji, ispostavilo se da razlika u mišljenju među polovima postoji i kada je reč o godinama kada bi trebalo stupiti u brak. Dok 44 odsto žena smatra da je idealna starost za brak između 26 i 30 godina, za više od polovine muškaraca to je između 31 i 35 godina.

"Nije iznenađujuće da muškarci i žene imaju potpuno različito mišljenje o tome kakve osobine treba da poseduje idealan partner", rekao je predstavnik za medije VoucherCodesPro.co.uk, koja je sprovela istraživanje.

"Žene traže mnogo dublju povezanost sa partnerom, nego što je to slučaj sa muškarcima. Momci žele ženu sa kojom će biti seksualno kompatibilni i to im je na prvom mestu".

Naravno, to su osobine koje smatramo idealnima i koje bismo želeli da partner ima. Međutim, kada se zaljubimo partner će nam sa svim manama ipak biti savršen. Barem prvih nekoliko meseci veze.

"Obostrana ljubav je ono što par čini idealnim 'materijalom' za brak i to ne bi trebalo da zaboravimo. Kada se zaljubimo, svi racionalni razlozi i kriterijumi na osnovu kojih odlučujemo da li nam neko odgovara, padaju u vodu", objasnila je psiholog Sesilija De Feliče.

"Kada vam je sa nekim lepo, polako se upoznajete, zaljubite se, srećni ste zajedno i uživate u društvu partnera, to je normalan put ka braku, i to sa razlogom".

2024 © - Vesti online