Subota 13.12.2014.
14:13
J. L. Petković - Vesti

Ubice srpskih mladića još na slobodi

Fonet
Ubice još neotkrivene
 

- Nas se sete o godišnjicama, sada će zvati svi, i tako ukrug. A mi kao porodica čekamo da sve ovo prođe sa anđelima, pa ako se još bude ćutalo, idemo pred Vladu, dan-noć, pa će valjda neko da nas primi. Naša država je locirala momka koji je kolima ubio mladića na Brankovom mostu u gradu u blizini Pekinga gde ima 16 miliona ljudi, i to za dva dana, a nama 15 godina nema odgovora. Znači, kad država hoće i ima volje, sve se lako reši - kaže za "Vesti" Dejan Trifović, brat ubijenog gimnazijalca Dragana.

Porodice su verovale da su ova ubistava odmazda zbog ubistva 30 Albanaca na granici ne mnogo pre toga, ali je prošle godine Aleksandar Vučić kazao da nema dokaza da su Albanci izvršili taj zločin i da ima mnogo strašnih stvari s kojima ćemo morati da se suočimo.


- Mislim da znaju ko stoji iza toga, ali da bi posledice bile katastrofalne. Neka neko od njih, bilo ko, izađe u javnost i kaže: Evo papira od istrage iz te noći. Samo neka pokaže i mi ćemo svi da ćutimo. Ali, toga nema. Žao mi je ubijenih mladića, žao mi je i oca i majke što se jedu svaki dan, što idu u nedelju na groblje, a ne znaju sa koje strane treba da uđu, a od korova, trave i smeća ne mogu na nađu gde je brat sahranjen - ispričao je vrlo emotivno Dejan Trifović.

2024 © - Vesti online