Petak 12.12.2014.
20:53
Beta

Porošenko kritikovao Indiju zbog Putina: Prodali ste se!

Beta/AP/S. C./A. Z.
Porošenko kritikovao indijske vlasti što su primile ruskog predsednika Vladimira Putina zajedno s liderom poluostrva Krim
 

"Postoji razlika između novca i vrednosti i to se može jednostvano shvatiti. Ako je nacija civilizovana više ceni vrednosti od novca. Međutim, vi (vlasti u Nju Delhiju) možete da se  prodate za novac, ugovore i bilo šta", rekao je Porošenko koji se nalazi u poseti Australiji.

Prema njegovim rečima, stav Indije ne može biti od pomoći lideru Krima Sergeju Aksionovu. "On je kriminalac, to je jasno. Ima kriminalnu prošlost i sigurno će imati i kriminalnu budućnost", ocenio je predsednik Ukrajine.

Aksionov je napisao na Tviteru da je bio u Indiji kao član Putinove delegacije i da je poseta bila privatnog karaktera. On je u Nju Delhiju potpisao memorandum o razvoju odnosa između Indije i Krima u oblasti farmacije, poljoprivrede i turizma.

Aksionov je bio jedan od glavnih organizatora referenduma 16. marta, kojim je odlučeno pripajanje Krima Rusiji. Aksionov se nalazi na spisku osoba protiv kojih su SAD i Evropska unija (EU) uvele sankcije zbog ukrajinske krize.

2024 © - Vesti online