Petak 12.12.2014.
22:15
B. G.

Odeva se kao zvezde Holivuda

Z. Dedić
Gura svoj fazon: Ana Vukotić

- Bavim se umetnošću na svoj način i uživam u lepim stvarima, sećajući se prošlih vremena koja su zauvek u meni - sa setom u glasu ističe gospođa Ana, po kojoj je ranih 70-ih godina prošlog veka tada poznata rok grupa u Zrenjaninu dobila ime.


Ime Tetka Ana, osim rok benda, nosila je i prva diskoteka u gradu na Begeju, a upravo Anin sin Milan, 1969. godine, tako je nazvao disko klub u Domu omladine u Zrenjaninu.


- Živim od uspomena i finih sećanja na svog sina, koji je bio ekstravagatni umetnik i preteča novog doba, a s druge strane, pravi džentlmen i gospodin i dobar sin.

Njega nažalost više nema, ali su uspomene tu. Svakodnevno u meni... Dolazili su neki producenti, ljudi iz Holivuda, postojala je ideja da se o Milanu i meni, kao njegovoj majci i doslednom sledbeniku njegovih otkačenih, ali genijalnih ideja Teatra levo, snimi film. Oni su ubeđeni da bi se to gledalo. Zašto to još nije urađeno, ne znam, ali stvar nije propala i volela bih da se ona zaista desi - nastavlja gospođa Ana, koja u svom rodnom gradu, kad god se pojavi na ulici, izaziva pažnju i divljenje brojnih sugrađana.


- Ta žena, sa velikim pijetetom nosi oreol prave dame, ponosna je i dosledna u svom stilu i specifičnom načinu odevanja, kroz koji izražava svoje stavove i poglede na svet oko sebe.


- S pravom je neki prijatelji zovu zrenjaninska Vivijen - rekla je o gospođi Ani jedna njena sugrađanka, uz napomenu da joj je uvek posebno drago kad je onako doteranu sretne negde na ulici.
 

2024 © - Vesti online