Četvrtak 11.12.2014.
15:29
Vestionline

"Olimpijakos + Zvezda = spektakl!"

kkcrvenazvezda.rs
Očekuje spektakl u Pireju: Luka Mitrović
 

"Olimpijakos je jedan od najboljih klubova u Evropi", počinje priču kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović i nastavlja:

"Njihov kvalitet i veliku snagu na delu smo mogli da vidimo u prvom meču u Kombank areni kada su pružili fantastičnu partiju. Već smo obezbedili plasman u Top 16 fazu tako da bez bilo kakvog pritiska idemo u Atinu. Tu činjenicu ćemo maksimalno iskoristiti, jer želimo da uživamo u ovoj utakmici, ali to ne znači da ne želimo pobedu. Naprotiv, naše ambicije su jasne i daćemo svoj maksimum u nameri da zabeležimo još jedan trijumf".

Na pitanje šta je potrebno da bi se to ostvarilo Mitrović odgovara:

"Da biste pobedili tako moćan tim kao što je Olimpijakos i to na njihovom terenu neophodno je da pružite 150 odsto svojih mogućnosti. Svih 40 minuta moramo da igramo dobru i vrlo agresivnu odbranu, da u napadu budemo strpljivi i pametni i da pogađamo otvorene šuteve i zicere koje smo promašivali u prvoj utakmici. U slučaju da se sve ove kockice slože imali bismo šanse da napravimo iznenađenje u Pireju".

Nema sumnje da će i u dvorani u Pireju atmosfera biti za pamćenje:

"U prvom duelu u Beogradu je bila zaista specifična atmosfera, mogu slobodan da kažem veličanstvena. Ambijent i koreografija pred utakmicu su bili zaista fenomenalni. Očekujem da ćemo nečemu sličnom prisustvovati i u dvorani Mira i prijateljstva. Svima su dobro poznati bratski odnosi navijača Olimpjakosa i Crvene zvezde i sigurno nas očekuje još jedan spektakl, a u takvoj atmosferi je milina igrati".

Posle pobede nad Valensijom Mitrović je istakao da je ponosan na saigrače zbog velikog uspeha i plasmana u Top 16 fazu. Kada su se utisci slegli kapiten crveno-belih je još jednom prokomentarisao veliki podvig:

"Pre početka sezone naš cilj je bio da izborimo plasman među 16 najboljih timova Evrope. To smo i uspeli da ostvarimo i to dva kola pre kraja prve faze takmičenja što je svakako veliku uspeh. Međutim, ne želimo da budemo samo učesnici Top 16 faze. Gladni smo pobeda i jedva čekamo da saznamo imena svih protivnika i nastavak takmičenja. Svaka utakmica u Top 16 fazi će biti velika škola za naš mladi tim i posle svake utakmice ćemo sigurno biti sve bolji i bolji. Ipak, do početka druge runde elitnog takmičenja imamo još dva meča u D grupi Evrolige u kojima želimo da zadržimo visok nivo naših igara i da pokušamo da zabeležimo što više pobeda jer nam je svaka jako važna", zaključio je Mitrović.

2024 © - Vesti online