Četvrtak 11.12.2014.
10:29 >> 15:28h
Srna

"Hag pere ruke od predmeta protiv Šešelja"

Fonet/A. L.
Lopta je u njihovom dvorištu, neka odluče šta će: Rasim Ljajić
 

Ljajić smatra da izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, u kojem je naveo da je Šešelj prekršio naređenja Tribunala i uvredio žrtve, neće promeniti ništa.

On je ocenio da haško Tužilaštvo ovim izveštajem želi da svali krivicu na Pretresno veće i da sebe amnestira od čitavog slučaja.

"Niko se u ovom predmetu nije proslavio - ni Tužilaštvo ni sudsko veće i svi sada traže način da iz ovoga izađu, peru ruke od ovog predmeta koji predstavlja vrlo lošu legitimaciju za Tribunal", rekao je Ljajić.

Upitan da li Vlada Srbije ima plan šta će da uradi kad stigne odluka Pretresnog veća Tribunala o Šešelju, Ljajić je odgovorio da će se o odlučivati kada odluka bude doneta.

"Kad se izjasni Pretresno veće razgovaraćemo, sada je preuranjeno... Srbija nije doprinela ovoj situaciji, i nećemo dozoliti da se ovaj cirkus nastavi... Lopta je u dvorištu samo Tribunala, i kad donesu odluku možemo o tome da raspravljamo i da donosimo određene mere", rekao je Ljajić.

2024 © - Vesti online