Sreda 10.12.2014.
18:24
Beta

"Šešelj prekršio naređenja i uvredio žrtve"

Srna
Tražio opoziv odluke o puštanju Šešelja na slobodu
 

Predstavljajući redovan, šestomesečni izveštaj o radu haškog tužilaštva, Bramerc je rekao da "razume i deli frustraciju mnogih zbog toga što provostepena presuda Šešelju još nije izrečena, ako se ima u vidu da je poslednji svedok svedočio u julu 2010, a da je suđenje okončano u martu 2012".

Novi sudija na suđenju Šešelju, po rečima glavnog tužioca, zatražio je nedavno "još godinu dana" da se upozna sa predmetom, pre nego što pristupi odlučivanju o presudi.

Podsećajući da je Šešelj privremeno oslobođen na inicijativu raspravnog veća "pod "ograničenim uslovima", Bramerc je naglasio:

"Šešeljevo nepoštovanje naređenja Tribunala i uvrede koje je uputio zajednicama žrtava učinili su neophodnim da moja kancelarija zatraži da se odluka o privremenom puštanju opozove. Odluka o tom zahtevu se očekuje".

Glavni tužilac upozorio je da nas "snažne reakcije na Šešeljevo puštanje i oživljavanje njegove retorika od pre dve decenije, podsećaju da je pomirenje još krhko".

"To bi trebalo da nas ohrabri da udvostručimo naše napore da obezbedimo odgovornost za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava i da se čvrsto suprotstavimo svim oblicima revizionizma", podvukao je Bramerc.

2024 © - Vesti online