Četvrtak 11.12.2014.
04:45
M. T.

Načelnik pijan sleteo s puta

Beta/D. G./DS
Vanredna situacija
 

Policija je potvrdila da je vozilo havarisano, ali u nezgodi nije bilo povređenih.


Damnjanović se vraćao sa službenog puta, boravio je u Svrljigu i okolini zbog nedaća sa snegom, ledom i nestanka struje u većem delu svrljiške opštine.

Tehnička greška

Policija u Nišu posebno ističe da je saobraćajac koji je izdao zapisnik Damnjanoviću napravio tehničku grešku kada je upisao nula promila. Protiv saobraćajca pokrenut je disciplinski postupak zbog tehničke greške i očekuje se da bude suspendovan.
 

Prema navodima niške policije, na mesto nezgode petnaestak minuta kasnije stigla je patrola saobraćajne policije koja je obavila uviđaj i podvrgla Damnjanovića alko-testu. Tom prilikom, alkometrom je izmereno da Damnjanović ima 1,12 promila alkohola u krvi.


Propis je da se vozači vode u policiju na trežnjenje ako budu zatečeni sa najmanje 1,2 promila, pa je Damnjanović pušten kući. Za meru trežnjenja nedostajalo je 0,08 promila.


Zanimljivo je, međutim, da je Žarko Damnjanović tvrdio da nije bio pod uticajem alkohola. Čak je pokazao i zapisnik o uviđaju u kojem je upisano da je količina alkohola a u krvi prilikom alko-testa bila nula promila.


Posle toga oglasila se Informativna služba Policijske uprave Niš koja je to demantovala zvaničnom tvrdnjom da je u njegovoj krvi na uviđaju alkotestom ipak utvrđeno 1,12 promila alkohola.


- Ja imam potvrdu o testiranju u kojoj piše "nula". Oni su napisali, video sam 1,12. E sad, da li je ovaj pogrešio, da li je onaj? Ali sve je okej, vozilo je oterano na popravku i za nekoliko dana biće sve u redu - kaže Damnjanović.

2024 © - Vesti online