Utorak 09.12.2014.
19:58
Beta

Pajtić: Francuska drugi investitor u Vojvodini

Fonet/Z. M.
Zadovoljan što je Francuska prepoznala Vojvodinu kao sigurnog partnera za investicije: Bojan Pajtić
 
 

Zadovoljan što je Francuska prepoznala Vojvodinu kao sigurnog partnera za investicije: Bojan Pajtić.

Pajtić je u razgovoru sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro izrazio zadovoljstvo što su francuski investitori Vojvodinu prepoznali kao sigurno i profitabilno područje za ulaganje, preneo je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Ambasadorka Moro je izrazila zadovoljstvo što su francuskim kompanijama obezbeđeni dobri uslovi za poslovanje, a posebno je pohvalila saradnju sa pokrajinskim institucijama za podršku investicijama.

Ona je kazala da je Francuska zainteresovana za produbljivanje ekonomskih veza sa Srbijom i Vojvodinom, te da postoji širok spektar oblasti za proširenje dosadašnje saradnje.

Pajtić je kazao da potencijal za saradnju postoji naročito u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, energetike, odnosno obnovljivih izvora, te u oblasti geotermalnih izvora i informacionih tehnologija.

On je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Vojvodine sa francuskim regionima Bretanja i Ron Alp.

Delegacija iz Francuske, predvođena ambasadorkom Moro boravi u dvodnevnoj poseti Vojvodini, tokom koje će prisustvovati obeležavanju deset godina postojanja ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu, čiji je cilj širenje francuskog jezika i kulture.

2024 © - Vesti online