Utorak 03.11.2009.
15:28 >> 17:04h
Tanjug

Odloženo suđenje Radovanu Karadžiću

Danas je došao u sudnicu, ali sutra... Radovan Karadžić sa čuvarima u sudu

 Predsednik sudskog veća sudija O-Gon Kvon je rekao da će veće pažljivo razmotriti Karadžićeve argumente za odlaganje suđenja dok ne bude spreman za suđenje, kao i argumentaciju tužilaštva i da će veće odluku o načinu nastavka procesa doneti u toku ove sedmice u pisanoj formi. Istom odlukom biće određen i datum nastavka suđenja.

Karadžić je u utorak došao u sudnicu Haškog tribunala na statusnu konferenciju, pošto je tri dana suđenja odbijao da se pojavi, tvrdeći da nije imao vremena da se pripremi za početak procesa.

"Kakvo god rešenje veće donese mi ćemo nastaviti sa pripremom i ta odbrana će biti bolja i kraća nego bilo koje drugo rešenje. Devet meseci smo izgubili voljom tužilaštva. Na milion i 300 hiljada njihovih strana ja moram da spremim svojih 700.000 samo da osporim njihove navode, a plus još toliko da iznesem svoju argumentaciju u prilog odbrani", rekao je Karadžić.

Sudija Kvon je u par navrata skrenuo pažnju Karadžiću da svoju argumentaciju zasniva na činjenicama koje je već iznosio i podsetio ga da samo veće može da odluči da li je proces spreman za suđenje. 

2024 © - Vesti online