Utorak 09.12.2014.
15:24
Beta

Ovo nije zimska idila, tamo je vanredna situacija

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije su angažovani od prvog dana i neprekidno su na terenu kako bi pomogli ugroženom stanovništvu, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Dodaje se da su, pored osam agregata koji su juče dopremljeni za Knjaževac, danas isporučena još dva agregata, dok je u Zaječaru u rezervi šest agregata. U Knjaževcu su još dva agregata koji bi napajali vodovod i toplane u slučaju nestanka električne energije.

U Boljevcu na kaptaži na Rtnju za snabdevanje naselja Rtanj u funkciji je agregat od 120 kilovata. Snabdevanje električnom energijom u opštini Zaječar je uredno, a sve škole na području Zaječarskog okruga rade.

Na teritoriji opštine Knjaževac, trenutno je bez električne energije 16 sela i tri zaseoka u kojima živi 1.418 stanovnika, dok su na području opštine Svrljig bez napajanja električnom energijom tri sela i jedan zaseok sa 292 domaćinstva. Na terenu su ekipe iz Svrljiga, Vranja i Prokuplja koje rade na otklanjanju kvara.

Snabdevanje električnom energijom na teritoriji opštine Sokobanja je uredno, osim dalekovoda od 35 kilovata na trasi Vina rudnik Čitluk, koji je u kvaru, u ukupnoj dužini od jednog kilometra.

Na državnom putu Boljevac-Sokobanja, preko Rtnja, saobraćaj se odvija otežano zbog učestalog lomljenja i padanja granja i drveća na kolovoz.

Zbog pada dalekovoda, na području Bora bez struje su i dalje selo Bučje i deo Krivelja, na Dubašnici nema struje, jer nisu u funkciji tri trafo-stanice, a ekipe elektromontera i radnici EMSA su na terenu.

U jutarnjim časovima, zbog pada dalekovoda i kidanja visokonaponskih kablova u selima Plavna i Jabukovac na području Negotina, oko 100 domaćinstava je ostalo bez struje. Usled pojave velike količine leda u istočnim delu opštine Žagubica, došlo je do oštećenja na prenosnim i distributivnim vodovima.

2024 © - Vesti online