Utorak 09.12.2014.
11:29
Beta

Zašto ne možemo u svet sa bananicom u džepu?

Fonet/D. A.
Vučić: Moramo da pokažemo da nije dozvoljeno zbog teške ekonomske situacije staviti čokoladnu bananicu u džep, niti dati 1.000 evra za operaciju ili za upis deteta na fakultet
 
"Imamo tromesećni štrajk advokata, ali ni pre toga niko nije mogao da bude zadovoljan. Potrebna je sveobuhvatna i zajednička akcija svih državnih organa, vlade, policije, sudstva i Tužilaštva za efikasnu borbu protiv korupcije", rekao je Vučić na skupu u Palati Srbija.

Vučić je istakao da borba protiv korupcije mora da bude trajna, jer će samo tako Srbija moći da privuče strane investitore i dodao da postoji direktna veza između borbe protiv korupcije i napretka društva i ekonomije.

"Moramo jednako da osudimo i onoga ko je uzeo 1.000 evra za upis deteta na fakultet, kao i one koji su uzimali stotine miliona evra iz državnih banaka podmićujući političare. Moramo da pokažemo da nije dozvoljeno zbog teške ekonomske situacije staviti čokoladnu bananicu u džep, niti dati 1.000 evra za operaciju ili za upis deteta
na fakultet", rekao je on.

Vučić je dodao da je korupcija u poslednjih 20 godina uništila društvo u Srbiji i da je korupcija jedan od uzroka što je Srbija podeljena "na veliku siromašnu manjinu i malu prebogatu većinu". 

2024 © - Vesti online