Ponedeljak 08.12.2014.
15:17
Beta

Srbi posvađani i u skupštini Kosova

Slobodan Petrović tvrdi da je njemu bilo obećano potpredsedničko mesto
 

Petrović je novinarima u Skupštini Kosova kazao da su poslanici izmanipulisani kada su predložili Jasminu Živković za potpredsednicu Skupštine Kosova iz redova srpske zajednice.

"Poslanike je izmanipulisao direktor Srpske liste Aleksandar Jablanović. Prema ranijem dogovoru, meni je obećano da ću biti predložen za zamenika predsednika Skupštine Kosova", rekao je Petrović.

Slobodan Petrović je predsednik Samostalne liberalne stranke i zamenik premijera Kosova u odlazećoj Vladi Kosova.

Jablanović je, međutim, odbacio optužbe predsednika SLS. Direktor Srpske liste je novinarima pokazao papir sa potpisima osam poslanika te liste koji su predložili Jasminu Živković za potpredsednicu parlamenta. Ona je potom izabrana za potpredsednicu, a predlog od poslanika Srpske liste nije potpisao jedino Petrović.

Od 10 mandata za srpsku zajednicu na Kosovu, devet je osvojila Srpska lista, a deseti je pripao Progresivnoj demokratskoj stranci.

"Slobodanu Petroviću niko nije obećao da će biti zamenik predsednika skupštine Kosova. Voljom većine se danas odlučilo ko će da bude zamenik predsednika u ime Srba u skupštini Kosova", rekao je Jablanović.

Danas popodne će se u skupštini Kosova raspravljati o izboru nove vlade, a po zakonu u rad vlade moraju biti uključeni i predstavnici Srba.

2024 © - Vesti online