Ponedeljak 08.12.2014.
14:56
Beta

Osnivač OVK na čelu kosovske skupštine

Čak ni pokret Samopredeljenje nema šta lepo da kaže o Veseljiju
 

Za potpredsednike kosovskog parlamenta izabrani su Džavit Haljiti (DPK), Sabri Hamiti iz Demokratskog saveza Kosova (DSK), Glauf Konjufca iz pokreta Samoopredeljenje, Jasmina Živković sa Srpske liste i Duda Balje (Šest plus - manjinska grupa).

Time je okončan postupak konstituisanja Skupštine Kosova i otvoren put za formiranje vlade koju će činiti Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Visar Imeri rekao je da je "žalosno današnje instaliranje šefa tajne službe Kosova". "Čovek podzemlja je na čelu skupštine. Žalosno je da je glasovima DSK biran za predsednika skupštine Kosova", rekao je Imeri.

Veseli je prvo obraćanje poslanicima počeo rečenicom o Ademu Jašariju kao najvećem heroju koju je dao život. Potom je dodao da skupštinu Kosova čeka veliki posao u donošenju zakona, posebno naglašavajuići zakon o formiranju vojske Kosova.

Novi predsednik parlamenta se obratio i na srpskom jeziku rekavši da su prvi put u skupštini Kosova predstavljeni svi građani Republike Kosova uključujući i one sa severa.
 

Poslanici opozicije napustili su salu pre govora novoizabranog predsednika skupštine.

2024 © - Vesti online