Ponedeljak 08.12.2014.
14:12 >> 19:16h
Srna, Beta

Vanredna situacija u selima oko Svrljiga i u opštini Knjaževac

Svrljig šesti dan u mraku, sve što je bilo pozamrzivačima propalo
 

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović rekla je da su opštinski organi morali da se odluče na taj korak, jer je neizvesno kada će struja doći, a život meštana je blokiran zbog leda, snega i hladnoće.

Ona je naglasila da je nevreme koje je proteklih dana zahvatilo Svrljig napravilo veliku štetu poljoprivrednim dobrima i imanjima i uništilo godišnje zalihe hrane koji seljaci čuvaju u zamrzivačima, pa opština čini sve da im pomogne.

Vanredna situacija je proglašena u selima Bučum, Tijovac, Lukovo, Manojlic, Burdimo, Okolište i Vlahovo.

Opština Knjaževac

"Na teritoriji opštine Knjaževac uvedena je vanredna situacija u delovima gde nema električne energije", navodi se u saopštenju MUP-a i dodaje da je Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije u taj kraj uputio osam agregata različite snage kako bi se  koliko-toliko normalizovao život u ovim selima.


Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić, rekao je da su pripadnici Sektora na terenu i tokom noći će biti angažovani da pomognu ugroženom stanovništvu. 

Marić je istakao da su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije evakuisali ljude iz automobila sa zaleđenih puteva, kao i da raščišćavaju prilaze ugroženim selima, kako bi zdravstveni radnici mogli da stignu do ugroženog stanovništva.

2024 © - Vesti online