Utorak 09.12.2014.
04:30
Vestionline

A gde vi grešite kad perete kosu?

I beba zna da pere kosu: Naučite i vi
 

Eksperimentisanje sa šamponima
Neki misle da isprobavanje raznih šampona pomažu kosi da izgleda zdravije. Istina je da se vaša kosa ne može 'zasititi' niti postati 'tolerantna' na jednu vrstu šampona, pa zato nema potrebe za eksperimentiranjem – kada otkrijete šampon koji vam odgovara, koristite ga bez prestanka.

Korišćenje puno šampona i regeneratora
Nema potrebe da stavljate ogromne količine ovih proizvoda po celoj kosi; šampon koristite više kako biste isprali masnoću s temena i korena kose, dok vrhove ne morate preterano da šamponirate čime ćete sprečiti njihovo dodatno isušivanje. Regenerator stavljajte samo na vrhove – čemu dodatno mastiti teme?

Prečesto pranje kose
Neke devojke imaju problema s masnom kosom, ali ako počnete da je perete svaki dan, ona će se sve brže mastiti i time ćete ući u začarani krug. Kao rešenje predlažemo da stisnete zube i izdržite dan-dva s masnom kosom; zavežite je u rep, stavite kapu, traku ili maramu. Nakon nekog vremena primetićete da se manje masti pa neće više biti potrebe za njenim svakodnevnim pranjem.


Vruća voda
Znamo da nema bolje stvari od vrelog tuša u zimskim danima, ali vaša kosa neće biti zahvalna kao vaše promrzle nožice. Vruća voda isušuje kosu, pa je važno da je nakon pranja isperete hladnijom vodom. Ako vas se krv ledi od same pomisli na to, frizeri savetuju da kosu, nakon pranja, zalijete šoljicom hladne vode u kojoj se nalazi malo jabukovog sirćeta. On deluje kao blagi piling koji uklanja naslage i perut.

Predugo pranje kose
Ovo se posebno odnosi na devojke koje boje svoju kosu; svaki mlaz vode odnosi nečistoću s naše kose, ali i boju. Da bi sprečili ispiranje boje, skratite vreme njenog pranja.

2024 © - Vesti online