Nedelja 07.12.2014.
18:43 >> 21:02h
Vestionline

ABA: Pavlović blistao, Mega "preskočena"

Klasa ostaje klasa: Saša Pavlović
 

Meč u kome je domaći sastav uhvatio priključak za plasman u plej-of ABA lige, osim partije Saše Pavlovića, obeležilo je isključenje trenera crno-belih Vujoševića. Delovalo je da je Partizan na pragu pobede, ali se u smiraj treće deonice "zakuvalo" posle burnog protesta i isključenja stratega crno-belih.

Mega je dodala gas, prednjačio je Marko Kešelj, i istopila dvocifreni minus (59:59), ali dalje nije mogla. Ili joj Pavlović nije dozvolio...

Igrač utakmice, Saša Pavlović, vezao je dve akcije "2+1" i sa šest poena determinisao dalji tok meča. Stameni Baranin je meč završio sa 26 poena, a veliku podršku imao je u Đorđu Gagiću sa 19 i Milenku Tepiću sa 12 poena.

U redovima ekipe trenera Dejana Milojevića istakli su se Andrija Bojić sa 22 poena, a u stopu su ga pratili Marko Kešelj sa 19 i Nenad Miljenović sa 18 koševa.

SASTAVI TIMOVA:

PARTIZAN: Pavlović 26 (4 sk, 4 as, 9-6 za dva, 6-2 za tri), Tepić 12 (10 sk, 5 as), Marinković 3, Dalo, Milutinov 7 (11 sk), Milosavljević 4 (5 sk), Mačvan 7 (11 sk, 6 as), Gagić 19 (9-6 za dva), Andrić 9, Milutinović, Bezbradica 2, Bogdanović.

MEGA LEKS: Kešelj 19 (6 sk, 5-2 za tri), Krstić 2, Marelja 4, Miljenović 18 (5 as), Bojić 22 (7 sk, 9-7 za dva), Jokić 13 (6 sk), Čantekin 2, Tijanić, Zagorac, Vrbica, Simeunović, Nikolić.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Kraj utakmice. Saša Pavloviće je početkom odsudne deonice postavio temelje trijumfa crno-belih.
38. minut - Andrija Bojić je ispravio promašaj Kešelja.
37. minut - Mačvan je izvrnuo zglob i ostao da leži na parketu, Mega je krenula u kontru, ali je nije realizovala. Pavlović je to kaznio i postigao 24. poen. Tehnička je dosuđena Draganu Todoriću zbog primedbe arbitru.
35. minut - Tepić je siguran van linije 6.75, a potom Milutinov vezuje četiri poena na asistenciju Pavlovića i Mačvana.
33. minut - Kešelj je pogodio trojku iz finte šuta, a Pavlović uzvraća istom merom.
31. minut - Pavlović je pogodio uz faul posle odličnog solo prodora. Već u narednom napadu ista slika. Navijači Partizana skandiraju njegovo ime.
30. minut - Kraj treće deonice. Mega se vratila u život posle isključenja šefa struke crno-belih. Bojić je postigao 17. poen, a Marelja je u poslednjim sekundama trećeg kvartala izjednačio na dodavanje Miljenovića.

28. minut - Arbitar Ilija Belošević isključio je stratega Partizana Duška Vujoševića, koji neprimereno reagovao na odluku sudije da dosudi faul Milutinovu nad Kešeljom. Bojić je siguran u šutu za tri.

27. minut - Jokić je pogodio trojku, odmah uzvraća Gagić laganim polaganjem.

25. minut - Promašaje Bojića, Jokića i Miljenovića kaznili su Gagić dva puta i Andrić i crno-beli su otišli na 11 poena viška. Trener gostiju Dejan Milojević je zatražio minut odmora.

22. minut - Kešelj je siguran van inije 6.75. Milosavljević je uzvratio šutem za dva.

20. minut - Saša Pavlović je "pocepao" mrežicu dalekometnim hicem i postao prvi dvocifreni igrač sa 11 poena. Stameni Baranin je potom lucidno, iza leđa, asistirao Gagiću, koji je zakucao loptu u koš. Kraj prvog poluvremena.

18. minut - Odlična blokada Dušana Čantekina na Nikoli Milutinovu. Usledila je kontra Mitrovčana i faul Andrića. Miljenović polovičan sa penala.
16. minut - Andrija Bojić je bio siguran sa penala, a trojkom Nikole Jokića Mega je uhvatila priključak.
14. minut - Andrić je vezao pet poena posle dodavanja Mačvana.
12. minut - Tepić je pogodio uz faul, a seriju dobrih napada crno-belih nastavio je Đorđe Gagić košem sa distance.
10. minut - Kraj prve deonice. Skakačka dominacija (14-5), naročito u ofanzivi (7 skokova), preokrenula je situaciju na terenu.
8. minut - Prvi poeni Pavlovića od povratka u crno-belo jato. Odmah je dodao još dva, na fenomenalnu asistenciju Tepića.

6. minut - Lepota u "Pioniru".

5. minut - Milenko Tepić je prekinuo crne minute domaćina. Nadovezao se Milan Mačvan.
3. minut - Odlično zakucavanje Marka Kešelja posle asistencije Miljenovića. Partizan još čeka na prvi koš. U dvorani je prisutno oko 4.000 gledalaca.
1. minut - Utakmica je počela. Gosti su krenuli otresito. Nenad Miljenović, nekadašnji igrač crno-belih, postigao je već četiri poena.
2024 © - Vesti online