Nedelja 07.12.2014.
11:35
Beta

Znate li koliko je pijanih vozača noćas vozilo Beogradom?

Ne pomaže ni pojačana kontrola
 

"Njih 14 odvedeno je u policijsku stanicu na trežnjenje, jer su imali više od 1,2 promila alkohola u krvi", navodi se u današnjem saopštenju policije.

Dodaje se da je tokom kontrole otkriveno ukupno 311 saobraćajnih prekršaja.

"95 vozača je imalo više od 0,51 promila alkohola u krvi, a 82 od 0,3 do 0,5 promila, 11 vozača je zatečno u vožnji bez vozačke dozvole, dok je za 13 utvrđeno da im je istekla važnost registracione nalepnice", dodaje se u saopštenju.

Načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Vladimir Rebić ukazao je da je, kao i prethodnog vikenda, akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaja pored Beograda, sprovedena i na teritoriji cele Srbije.

"I pored toga što je Uprava saobraćajne policije novembar i decembar opredelila kao mesece pojačane aktivnosti na suzbijanju vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola, poslednjih dana smo svedoci teških saobraćajnih nesreća koje su se, između ostalog, dogodile i zbog toga", rekao je Rebić, a navodi u saopštenju.

On je naglasio da će se akcija, do kraja godine, aktivno sprovoditi, i apelovao na vozače da ne sedaju u vozilo ukoliko su pili alkohol.

2024 © - Vesti online