Nedelja 07.12.2014.
10:32
Srna

Meksiko: Uhapsili mu oca, a on se zapalio!

Mladić je prevezen u bolnicu sa opekotinama drugog i trećeg stepena
 

Gomes je sinoć legao ispred zgrade vlade meksičke savezne države Čijapas u gradu Tukstla Gutijeres i dopustio da ga drugi demonstrant polije benzinom i zapali, prenela je agencija AP.

Mladić je prevezen u bolnicu sa opekotinama drugog i trećeg stepena i sada je, prema rečima njegove maćehe Araseli Dijas, u "teškom, ali stabilnom stanju".

Gomes i drugi poljoprivrednici indijanskog porekla su ispred zgrade lokalne vlade protestovali protiv odluke vlasti da uhapsi njegovog oca Florentina Gomesa Hirona.

Prema rečima njegove maćehe Araseli Dijas, u "teškom, ali stabilnom stanju"
 

Gomesu starijem sudi se za ubistvo, krađu stoke, organizovani kriminal i proterivanje 39 porodica iz opštine Ikstapa, kao i zbog toga što je predvodio proteste indijanaca 2011. godine, tražeći poboljšanje osnovnih uslova života.

Ti protesti su prerasli u sukobe sa policijom, tokom kojih je uništeno više policijskih automobila i zapaljena gradska skupština u Ikstapi.

Kancelarija za ljudska prava vlade države Čijapas je izrazila žaljenje zbog samospaljivanja Gomesa, osuđujući "ponašanje koje dovodi u opasnost živote demonstranata".

2024 © - Vesti online