Subota 06.12.2014.
14:29
Srna

Drumovi postali poligon smrti na Balkanu

BMW izvučen iz Dunava, stradalo troje mladih
 

Zvanični podaci pokazuju da je sve više onih koji voze u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole. Sve češće se mogu pročitati naslovi kao što su: "Iz vode izvučena tri tela", "Poginuo motociklista dok se mimoilazio sa kamionom", "Poginuo dok je pretrčavao pu", "Teretni kamion usmrtio pešaka"...

Smrt posle rođendana

Trojica mladića nastradali su noćas u Begeču kada su se vraćali sa jednog rođendana. Pretpostavlja se da je vozač izgubio kontrolu nad vozilom dok je preticao, zbog čega je sleteo sa puta i udario u banderu.

Tri osobe su poginule kada je automobil u kojem je bilo šest mladih sletio u Dunav u Beogradu. Poginuli su imali dvadesetak godina. Kola je vozio 19-godišnjak koji nije imao položen vozački ispit. Momak od 25 godina poginuo je kada je automobilom sleteo u more kod Dubrovnika. Jedna osoba je poginula, a druga teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Tuzla-Sarajevo u mestu Podgajevi kod Živinica.

Vozači se često ne pridržavaju pravila koja su naučili još dok su polagali vozački ispit, a jedno od njih je da vožnju prilagode uslovima puta, što često bude kobno. Tako je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na regionalnom putu Kreševo - Kiseljak poginuo muškarac čija su kola izletela sa puta. Na regionalnom putu Tobut - Vukosavci, u opština Lopare, poginuo je 57-godišnjak iz Jablanice, kod Lopara, kada je vozilo "škoda felicija" sletelo sa puta.

Pregazio ženu na Somborskom bulevaru u NS i pobegao
 

U nesreći u mestu Lučini kod Ćićevca jedna osoba je poginula, četiri su povređene, a nesreća se dogodila kada je vozač automobila prešao u levu saobraćajnu traku i udario u autobus koji se kretao iz suprotnog smera.

Česta je i pogibija dece. Kamion, kojim je upravljao bugarski državljanin, usmrtio je u mestu Hrtkovci kod Rume dvogodišnje dete, koje se otrglo majci iz ruke u nameri da pretrči put.

Neprilagođena brzina vodi u smrt

Muškarac (51) iz Sremske Kamenice poginuo je jutros u saobraćajnoj nesreći u tom novosadskom naselju na desnoj obali Dunava. Nesreća se desila oko7 časova kada je muškarac, vozeći "ford fokus" neprilagođenom brzinom, sletie sa puta i udario u stub ulične rasvete.

Tinejdžer (17) iz Vrbasa poginuo je, a njegov 18-godišnji saputnik lakše je povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu između Vrbasa i Bačkog Dobrog Polja. Istovremeno, 22-godišnjak je zadobio povrede opasne po život kada je pao sa motora u Solinu.

Na putevima stradaju i pešaci, jer idu mimo pešačkih staza, ali drugi izbor za pešačenje, često, i nemaju. Takođe, pešaci ne poštuju saobraćajne znake. Na magistralnom putu Valjevo - Loznica poginuo je pešak kada je na njega naleteo teretni kamion i naneo mu smrtonosne povrede... Uškarac od 46 godina je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Ugljeviku, na magistralnom putu Bijeljina - Tuzla, kada ga je udario automobil "mercedes". Pešak je stradao na licu mesta.

Svakog vikenda crne vesti sa drumova
 

Sve su češći i slučajevi da vozač koji skrivi nesreću i ubije pešaka pobegne sa mesta nesreće. Srpska policija je do Kine jurila Marka Milićeva, koji je osumnjičen da je "kantrimenom" udario mladića na Brankovom mostu u Beogradu i pobegao ne stajući da mu pruži pomoć. U Novom Sadu je stradala 28-godišnja konobarica koju je udario džip dok je pretrčavala ulicu. Vozač džipa nije pronađen, pobegao je!

2024 © - Vesti online