Subota 06.12.2014.
00:39
Vestionline

Zvezde NFL: Džej Džej Vot - "stena" od 100 miliona dolara

Blago Hjuston Teksansa: Džej Džej Vot

Da je jedinistvena pojava u američkom fudbalu, pokazao je i ove sezone, jer osim defanzivnih zadataka, sve češće igra i u napadiu. Kao tajtend u ovom šampionatu postigao je već pet tačdauna, što pre njemu nije uspelo nijednom defanzivcu u istoriji NFL-u.

Samo zahvaljujući njegovoj magiji, Hjuston Teksansi su i dalje u igri za plej-of. Dva puta je izabran za najboljeg defanzivca lige (2012 i 2013), a ove sezone igra u fenomenalnoj formi.

Nekoliko njegovih spektakularnih poteza još se prepričavaju. Protiv Bafala, presekao je loptu kvoterbeku Menuelu i istrčao 80 jardi za tačdaun. Uspeo je da da oduzme loptu kvoterbeku Endrjuu Laku i istrči tačdaun od 55 jardi, a zadivio je sve ljubitelje američkog fudbala prošle nedelje, kada je ostvario peti tačdaun u sezoni i tako ušao u istoriji NFL-a.

PROFIL

Ime i prezime: Džastin Džejms "Džej Džej" Vot

Datum i mesto rođenja: 22. mart 1989. godine u Vukeši (Viskonsin)

Visina: 1.96 m

Težina: 136 kilograma

Mesto u timu: "Difens end" i tajtend

Koledž: Viskonsin

Tim: Hjuston Teksans (2011-)

Proboul: 2 (2012, 2013)

Individualna priznanja: Dva puta najbolji defanzivac lige (2012, 2013), lider u "sekovima" (2012)

Broj teklova: 268

Tačdaun: 6

Jedan je od najpopularnijih sportista u SAD, a koliko je cenjen u Hjustonu i koliko Teksansi grade budućnost na Džej Džej Votu govori podatak da je pre početka ove sezone potpisao fantastičan šestogodišnji ugovor, vredan 100 miliona dolara.

To je najveći ugovor u istoriji nekog fudbalera, a da nije kvoterbek (najjači ugovor u NFL-u ima kvoterbek Grin Bej Pekersa Eron Rodžers, 22 miliiona dolara po sezoni). 

Kako zaustaviti gromadu od 136 kilograma: Džej Džej Vot u jednoj od akcija
 

Prošle godine je rangiran na petom mestu u NFL, a ove je 12 u Top 100. U sezoni 2012/2013, kada su Teksansi stigli do polufinala AFC-a, bio je lider u "sekovima". Debitovao je 2011. godine u najjačoj ligi američkog fudbala. Teksansi su ga uzeli u prvoj rundi, kao 11. pika.

Vođa je Teksansa i veliki motivator, koji pozitivnu energiju prenosi na saigrače. Ako ove sezone ne izbore plasman u plej-of, narednih godina Hjuston će sigurno da bude respektabilan sastav na čelu sa gorostasnim Votom.

Studirao je na prestižnom Univerzitetu Viskonsin, koji je dao mnogo vrhunskih igrača u NFL-u. Poznat je u SAD po humanitarnom radu. Osnovao je svoju fondaciju "Džej Džej Vot".

2024 © - Vesti online