Petak 16.04.2010.
13:01 >> 13:57h
Tanjug

Svedoci pucnjave na Marakani ćute

Navijači iznose ranjenog Vrevića sa stadiona

"Imamo neka saznanja na osnovu onog što se vidi iz snimka policijskih kamera, ali iz izjava svedoka, pa čak i same žrtve, ne može se saznati ko je to uradio, zato što su deo iste strukture", rekao je Dačić novinarima posle otvaranja okruglog stola o problemima internoraseljenih Roma, Aškalija i Egipćana.


On je istakao da su akteri tih sukoba uglavnom oni koji prolaze kroz krivične evidencije policije.

Dačić je ukazao na neophodnost da sportski klubovi i savezi, u dogovoru s policijom, jasno utvrde pravila kako da se to spreči, i da nabave, o svom trošku, potrebnu bezbednosnu opremu.

"Osim u nekim sportskim halama, na našim stadionima ne postoje kontradiverzioni uređaji koji registruju postojanje vatrenog oružja i eksploziva. Veoma je teško proveriti nekoliko desetina hiljada ljudi na način kako se to radilo pre 50 godina“, naglasio je Dačić.

Vlada zasedala zbog nasilja na utakmicama

 

Savet za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu je na sednici, koju je hitno sazvao premijer Mirko Cvetković, oštro osudio nasilje na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda – OFK Beograd i incident na utakmici Partizan–Vojvodina, saopštila je danas Vlada Srbije. Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) izvestili su članove Saveta da su organi gonjenja na tragu počiniocima nasilja na tim utakmicama, navodi se u saopštenju. Savet je uputio zahtev organizatorima sportskih manifestacija da pooštre mere kontrole ulaska na sportske događaje i da se striktno pridržavaju preporuka Saveta Evrope o radu redarske službe. Na sednici su razmatrane i utvrđene i druge mere na suzbijanju izgreda na sportskim priredbama.

Na Marakani je u sredu veče hicem iz pištolja ranjen Ivan Vrević je navijač Crvene Zvezde. Mladić je sa prostrelnom ranom u predelu stomaka prebačen u Klinički centar gde je tokom noći operisan i sada se oporavlja od povrede.

Fudbalski klub Crvena zvezda ogradio se od nasilja na tribinama njegovog stadiona, a disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da pokrene postupak protiv Crvene zvezde i zatvori Marakanu dok se on ne okonča.

2024 © - Vesti online