Petak 05.12.2014.
08:00
Beta

Posetite Festival nauke jer "sve je moguće":

Budite svedok i(li) deo neobičnih eksperimenata
 

Organizatori su najavili da će ove godine festival imati "Svemoguću zonu", prostor koji podseća na radionicu i laboratoriju, namenjen kreativnim stvaraocima, inovatorima i svima koji veštine i znanja umeju da pretoče u opipljiv proizvod.

Posetioci mogu da učestvuju u pravljenju vatrenog i vodenog tornada, da vide kako termometar može da izmeri toplotu ljubavi, kako stomatolozi popravljaju zube, i da se upoznaju s jelima koja su pripremali ljudi u doba neolita.

 

Forenzičari će pokazati kako se uz pomoć male laboratorije može rešiti "zločin" analizom DNK, bioloških tragova, veštačenja i foto-robota.

Za starije građane biće radionica u kojima će moći da nauče kako da koriste internet i nove tehnologije, a posebna pažnju biće posvećena ekologiji i reciklaži.

Festivalski program održava se u "Expo centru Cepter", Studentskom kulturnom centru i Galeriji Narodne banke Srbije.

 

Karte za "Festival nauke", po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima, a tokom manifestacije na svim lokacijama Festivala.

Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Francuska, te će građani u Francuskom naučnom kafeu moći da razgovaraju s naučnicima iz te zemlje. Na festivalu će se predstaviti i naučnici iz Mađarske, Švedske i drugih evropskih zemalja.

2024 © - Vesti online