Petak 16.04.2010.
08:44
Tanjug

Amerikanci doneli nove dokaze o Šariću

Zajedničkom akcijom DEA i srpske policije zaplenjena je velika količina kokaina na jahti "Maui"

List navodi da je DEA kolege u Srbiji informisala o funkcionisanju klana u Južnoj Americi i prenela svoja saznanja o tome kako je klan iz Pljevalja ulagao novac od prodaje kokaina na američkom kontinentu.


Dokaze je doneo direktor DEA za Evropu i Afriku Rasel Benson koji se pre dva dana sastao sa direktorom Bezbednosno-informativne agencije Sašom Vukadinovićem i specijalnim tužiocem za borbu protiv organizovanog kriminala Miljkom Radisavljevićem.

Visoki američki gost juče je imao seriju sastanaka sa čelnicima MUP-a koji više od šest meseci vode akciju "Balkanski ratnik" u kojoj je zaplenjeno više od dve tone kokaina u Južnoj Americi i Italiji, namenjenog zapadnoevropskom tržištu.

"Benson i njegovi saradnici su srpskim istražnim organima dopunili organizacionu šemu kartela Darka Šarića. Na osnovu ovih novih saznanja možda ćemo doći i do novih imena saučesnika osumnjičenog narkobosa", naveo je sagovornik "Novosti".

Amerikanci su dostavili i podatke nepohodne za finansijsku istragu protiv krijumčara kokaina, od čijih šefova i organizatora je do sada u Srbiji oduzeto nekoliko desetina miliona evra u novcu, nekretninama i preduzećima.

2024 © - Vesti online