Sreda 03.12.2014.
16:19
Beta

Nikolić: Bio je penal

Nema dilemu oko kaznenog udarca: Marko Nikolić 

"Vidi se emotivno i fizički pražnjenje, jer je to 13-14 igrača koji nose sve ovo. Bilo nam je mnogo važno da prođemo danas. Teren je bio pakleno težak. Uz to još i jak vetar. Da sumiram, zaslužen prolaz u polufinale u mnogo teškim uslovima. Rutinski, ne u smislu potcenjivanja protivnika, već naše igre", rekao je Nikolić.

Partizan je u gostima, na stadionu Obilića na Vračaru pobedio sa 1:0 golom Petra Škuletića iz penala, koji je dosuđen nakon prekršaja nad Nikolom Ninkovićem. Zbog tog prekršaja je direktan crveni karton dobio Miloš Marković.

"Iz pozicije u kojoj sam ja bio tu nije bilo ništa sporno. Delovalo je sve čisto, mada je za mene ta odluka i penal i crveni prestroga, jer to remeti utakmicu. Oni koji donose odluke idu u pravcu da menjaju to pravilo", rekao je Nikolić.

Partizan je igrao u izmenjenom sastavu danas zbog povreda. U nedelju ga čeka utakmica sa Borcem iz Čačka, poslednja u jesenjem delu sezone.

"Videli ste da smo i danas imali kadroviskih problema, jer je Nemanja Petrović igrao na desnom beku, verovatno prvi put u životu, pošto je Lazar Ćirković ispao iz konkurencije. Sad imamo pet dana do utakmice sa Borcem, to je za nas premija. Želimo da zadržimo bodovnu prednost, što je lepa zaliha pred odlazak na pauzu", rekao je Nikolić.

Trener Rada Milan Milanović kazao je da se njegov tim malo zatvorio u prvom poluvremenu i da nije imao sreće u drugom, ali je priznao pobedu rivalu.

"Partizan je zasluženo prošao dalje. U prvom poluvremenu smo se malo zatvorili, ali smo napravili glupost u poslednjim sekundama i to nas je koštalo. U drugom poluvremenu nismo uspeli ništa više da napravimo. Nismo imali ni sreće kada je (Nemanja) Mihajlović pogodio prečku", rekao je Milanović.

Novinari su i trenera Rada pitali o penalu, pošto je on bio bliži u tim trenucima.

"Bio je penal. Što se tiče crvenog kartona, to je već tumačenje sudija i ja to ne komentarišem", rekao je Milanović.

2024 © - Vesti online