Petak 16.04.2010.
07:30 >> 14:55h
Tanjug

Tadić i Josipović danas u B. Monoštru

Kako je ranije bilo najavljeno, sastanak će biti posvećen konkretnim oblicima saradnje tri države. Posle sastanka koji se održava u Muzeju katedrale u centru grada, trojica predsednika će se obratiti medijima.


Predsednik Srbije će tokom boravka u Pečuju razgovarati i s predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj, a planirano je i da se sa mađarskim i hrvatskim kolegom prošeta centrom grada.


Po završetku susreta u Pečuju predsednici Srbije i Hrvatske će otputovati u Bački Monoštor u Vojvodini gde će razgovarati sa predstavnicima hrvatske zajednice.
 

Smatra se da učestalost susreta srpskog i hrvatskog predsednika (treći u poslednjih mesec dana) njihovih susreta nije samo posledica preklapanja u agendama dvojice predsednika, već potvrda iskazanog opredeljenja i Tadića i Josipovića da će raditi na unapređenju odnosa i Srbije i Hrvatske i ukupno, u regionu. 

Dačić: Logično je da su odnosi dobri

 

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je uspostavljanje dobrih odnosa Srbije i Hrvatske značajno i za stabilnost regiona. "Bilo bi logično da Srbija i Hrvatska imaju korektne odnose", rekao je on, podsetivši da u politici i međunarodnim odnosima nema "simpatija i antipatija", već međusobnih interesa. Dačić je istakao i da su Srbija i Hrvatska najveće zemlje u regionu i da od njihovih odnosa zavisi i stanje stabilnosti u tom delu regiona. On smatra i da Srbija i Hrvatska mogu da imaju dobrosusedske odnose, a dodao je da bi voleo da saradnja dve države bude dobra kao što sarađuju srpska i hrvatska policija.

 

2024 © - Vesti online