Sreda 03.12.2014.
10:41
Beta

Voda se povukla u Lučanima, a narasla u Prijepolju

Vodu je teško kontrolisati... (Foto: Ilustracija)
 

Ministar Gašić je bio u naselju Đerađ kraj Lučana gde je juče reka poplavila deset domaćinstva.

Voda se povukla iz kuća, a vojnici podižu nasip dužine pet kilometara.

Ministar Gašić kazao je novinarima da vojska, pored zaštite naselja Đerađ, radi i na zaštiti hemijske industrije "Milan Blagojević namenska" u Lučanima.

"Ova fabrika je od strateške važnosti, jer ako stane 'Milan Blagojević', staje kompletna namenska industrija u Srbiji", rekao je Gašić i dodao da će vojska ostati u Lučanima sve dok se ne obezbedi sigurnost građana i privrede.

Vodostaj Bjelice danas stagnira, a ove godine ta reka je plavila čak šest puta.


Zatvoren pešački most u Prijepolju zbog Lima

"Lim je tokom noći dostigao maksimum u poslednjih nekoliko dana prešavši granicu redovne odbrane od poplava", rekao je za agenciju Beta načelnik Sektora za vanredne situacije Policijske uprave u Prijepolju Goran Posrkača.

Vodostaj Lima od 264 centimetra bio je razlog da se pešački most privremeno zatvori i obezbedi stalnim dežurstvom pripadnika MUP-a.

"Jutros je stanje nešto bolje, jer je Lim je u opadanju. Očekujemo da se tokom dana, obzirom na prestanak padavina, stanje osetnije popravi", rekao je Posrkača.

Po njegovim rečima, došlo je do manjeg izlivanja Lima u naselju Zalug, a u Brodarevu je dosta problema sa podzemnim vodama. Manje reke, Mileševka, Seljašnica i Slatinska reka u brodarevskom kraju su takođe u znatnom opadanju u odnosu na juče.

2024 © - Vesti online