Petak 16.04.2010.
06:00
D. Lj. J. - Vesti

"Spona" glavna karika sa maticom

MESTO ZA OKUPLJANJE SRBA: Sa otvaranja u Skoplju

Svojim ukupnim aktivnostima i osnovnom koncepcijom, Centar "Spona" pre svega mora biti okrenut ka mlađim generacijama Srba i služiti kao prava spona između prošlosti njihovih predakka, njihove sadašnjosti i bolje budućnosti.

Tu ćete moći da postavljate pitanja i tražiti odgovore i savete od interesa za ostvarivanje vaših prava, da sami doprinosite unapređenju položaja srpske etničke zajednice u Republici Makedoniji, u skladu sa makedonskim zakonima i opšteprihvaćenim međunarodnim standardima", rekao je ambasador Srbije u Makedoniji, Tomislav Đurin, otvarajući prostorije "Spone" u centru Skoplja.


Izvršni rukovodilac Kulturno-informativnog centra Srba u Makedoniji, Milutin Stančić je naglasio da se otaranjem prostorija "Spone" otvaraju i nove mogućnosti znatno bolje saradnje u delovima na ostvarivanju širih društvenih interesa, pre svega zadovoljavanjem potreba iz sfere očuvanja i afirmacije srpskog kulturnog nasleđa, ljudskih i građanskih prava u Makedoniji.

Brojni gosti

 

Na svečanosti, među brojnim domaćim gostima i zvaničnicima Makedonije i grada Skoplja, iz matice su prisustvovali savetnik predsednika Srbije i sekretar Saveta za Srbe u regionu, Mlađan Đorđević, pomoćnik ministra kulture za medije, Nataša Vučković - Lesandrić, potpredsednik Privredne komore Srbije, Saša Vlaisavljević i drugi. Na otvaranju "Spone" su prisustvovali i uspešni Srbi intelektualci, sportisti i humanisti koji žive i rade u Makedoniji.

2024 © - Vesti online