Petak 16.04.2010.
03:00
Tanjug

"Tamo i ovde" u 30 nemačkih bioskopa

Kako je saopšteno, distributer filma, koji se u Nemačkoj prikazuje pod naslovom "Tamo i ovde, vidimo se u Beogradu" je nemačka kuća "Kamino", a film je najavljen pohvalnim kritikama u nemačkim uglednim medijima i filmskim magazinima.


Na premijerama u Berlinu i Štutgartu, osim Lungulova, biće prisutni glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović.


Lungulov je povodom distribucije filma u Nemačkoj izjavio da je "lepo osećanje da nemački distributer toliko veruje u ovaj naš 'mali' film", tako da je odlučio da ga stavi u srazmerno veliku distribuciju, sa čak 30 filmskih kopija.


On je dodao da mu je drago što su Karanovićeva, Trifunović i on pozvani da zajedno sa nemačkim koproducentima proslave premijeru.


"Siguran sam da će film, pored naših ljudi koji žive u Nemačkoj, privući i Nemce", rekao je reditelj filma "Tamo i ovde" koji je prošle godine dobio 15 internacionalnih nagrada, četiri za najbolju režiju, četiri za najbolju glumicu i tri za najbolji strani film.


Bogat festivalski život film nastavlja ovog vikenda, od sutra do 19. aprila biće prikazan na dva velika svetska festivala istovremeno: CPH PIX u Kopenhagenu i na Vašington international festivalu, a zatim slede festivali u Mineapolisu, Južnoj Koreji, Majamiju i Rumuniji.


Film Lugunova na čuvenom "Tribeca film festivalu" dobio je nagradu za najbolju njujoršku priču (Best New York Narrative), Lugunov je dobitnik godišnje FiPRESCI nagrade za režisera godine, a Karanovićevu je FIPRESCI proglasio glumicom godine za ulogu u filmu "Tamo i ovde".


U filmu koji je dobio Oskara popularnosti za film godine u Srbiji, glavne uloge igraju Dejvid Tortnon, Mirjana Karanović, Trifunović, Sindi Loper, Feđa Stojanović, Jelena Mrđa, Goran Radaković, Mira Đurđević i drugi.

2024 © - Vesti online