Ponedeljak 01.12.2014.
15:12
Beta

Igrači Deportiva održali minut ćutanja

Mesto na kom je ubijen navijač Deportiva iz La Korunje
 

U tuči koja je izbila pre duela s Atletikom, 43-godišnji Fransisko Havijer Romero Taboada je ubijen.

"Igrači su ovim gestom iskazali saučešće i podršku Fransiskovoj porodici", saopštio je klub i naveo da je nadimak ubijenog bio "Džimi".

Oba kluba osudila su tuču, kao i španske sportski vlasti. Sukob je izbio u nedelju ujutru u blizini stadiona "Visente Kalderon" u Madridu, kada su se grupe navijača tukle na obali reke Manzanares.

Hitna pomoć je izvukla ubijenog iz reke i reanimirala ga, ali je nekoliko sati kasnije u bolnici podlegao povredama. Lakše povrede dobilo je još 11 ljudi. Policija je uhapsila 24 osobe iz četiri huliganske grupe. Španska javnost bila je šokirana slikama tuče u kojoj su korišćene metalne štangle, stolice i baklje. Videlo se i kako jedan čovek pada u reku pošto je bio okružen grupom napadača.

Sportski dnevnik "Marka" objavio je naslov "Ne trebate nam" uz fotografije nekih od uhapšenih, dok je "AS" izvestio o događaju ispod naslova "Poraz fudbala".

Decembra 1998. godine jedan navijač Sosijedada ubijen je ispred stadiona Atletika, zbog čega je jedan čovek osuđen na 17 godina zatvora.

2024 © - Vesti online