Četvrtak 15.04.2010.
17:00
Srna

Šarićev dosije Crnogorci dobijaju posle istrage

Ministar pravde Crne Gore Miraš Radović

"Dato je obećanje pravosudnih organa Srbije da će nakon završene istrage biti prilika da Crnoj Gori ustupe određene dokaze. Da sačekamo, stvar se odvija na nivou komunikacije dva tužilaštva", rekao je Radović.

On je naglasio da teško može komentarisati izjave generalnog sekretara Ministarstva pravde Srbije Slobodana Homena da su lica koja potiču iz Crne Gore planirala ubistva zvaničnika iz Srbije.

Prema njegovim rečima, više priliči čoveku iz nekog drugog resora, a ne iz Ministarstva pravde, da komentariše te izjave.

"On je u jednom periodu govorio o tome kako bi Crna Gora trebalo da izmeni svoj Ustav, iako ni Srbija nije u mogućnosti da izručuje svoje državljane. Još je tu bilo nekih neprimerenih kvalifikacija", istakao je Radović.

Srbija će Crnoj Gori dostaviti spise predmeta o švercu kokaina pošto optužnica protiv grupe Darka Šarića, optužene za trgovinu drogom, postane pravosnažna - saopštio je specijelni tužilac za organizovani kriminal u Beogradu Miljko Radisavljević.

Radisavljević je za podgorički list ''Vijesti'' rekao da se prosleđivanje spisa može očekivati za oko dva meseca, pošto istekne rok za odlučivanje po žalbama za optužnicu.

Šarić i još 19 članova njegove kriminalne grupe prije dva dana su optuženi za šverc 2,5 tone kokaina iz Južne Amerike.

2024 © - Vesti online