Četvrtak 15.04.2010.
17:15
Vestionline

"Crna Gora-sigurna kuća za srpske kriminalce"

Poslanici tokom današnje rasprave
 

Predstavnici Srpske radikalne stranke (SRS) ocenili su tokom rasprave da je praksa koju je Srbija imala sa Crnom Gorom bila loša.


Poslanik SRS Zoran Krasić upitao je da li je sklapanje sporazuma sa Podgoricom u interesu Beograda ako zaista želi da reši problem kriminala i ocenio da je "Crna Gora sigurna kuća za kriminalce iz Srbije".


Prema rečima poslanika SRS Vjerice Radete, građani Srbije od potvrđivanja ugovora sa Crnom Gorom nemaju nikakve koristi, jer ti sporazumi neće biti realizovani.


"Vi ste svojim ponašanjem pokazali da radite više u interesu svih drugih nego građana Srbije", izjavila je Vjerica Radeta.


Poslanik Liberalno demokratske partije Zoran Ostojić je ocenio da će se usvajanje sporazuma olakšati saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala.


Prema Ostojićevim rečima, "politika ne bi trebalo da se meša u posao policije".


"Ako se bude umešala, ništa neće biti od borbe protiv organizovanog kriminala. Verujemo da vlada iskreno želi da se obračuna sa narko kartelom. Važno je da ovo sa Crnom Gorom zajedno odradimo, ali to nećemo moći da uradimo efikasno ako se u to bude umešala politika", izjavio je Ostojić.

2024 © - Vesti online